Ixia

(Corland x Numero Uno x G.Ramiro Z)

Ixia., merrieveulen, geboren op 24 maart 2013. Fokker: L.T.M. Bramel te Loerbeek
Ixia is van een bewezen springhengst, van een hengst waar we van zowel de sport als de fokkerij alles weten, de hengst Corland. De hengst is een rechtstreekse afstammeling van de vaak in positieve zin in de pedigrees opduikende Cor de la Bryere.
Moeder Voltena is een ster, sportmerrie van een andere veelvuldig geroemde stempelhengst, namelijk de hengst Numero Uno. Voltena heeft middels het sportpredicaat zelf dus ook laten zien uit het goed springhout te zijn gesneden en dat gekoppeld aan deze beide bewezen hengsten, geeft natuurlijk een redelijke kans op een kwaliteitsvol veulen. Ixia is het tweede veulen van Voltena.
Antilope is de tweede merrie in de pedigree van Ixia. Ze voert de predicaten ster en preferent en is een nakomeling van de derde, zeker niet mindere grootheid in deze pedigree, de hengst G.Ramiro Z.
Antilope is ook de moeder van een aangewezen hengst van Pythagoras en ze bracht daarnaast ook vijf springpaarden in de klassen Z t/m 1.40m.
Als derde merrie zien we de ster en preferente Notre-Dame, ster en preferent van de volbloed Exilio xx. Ze is de moeder van een 1.30m springpaard en is de grootmoeder van de bij het KWPN goedgekeurde hengst Damiro. Ook deze hengst bracht het tot internationaal springpaard net als Piloot P en Tininho uit deze merrielijn.
Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex