Ivo

(Opium x Padinus x Olisco)

Ivo, hengstveulen, geboren op 30 maart 2013. Fokker: J. Pleijter te Oosterwolde
Ivo is een toepasselijke naam voor een nakomeling van de hengst Opium, in de springsport Sterrehof’s Opium. De hengst is van onschatbare waarde gebleken voor het Nederlands team en ook in 2008 gaf hij met Marc Houtzager acte de presence op de Olympische Spelen. Een bijzonder interessante hengst dus om ook in de fokkerij te gebruiken.
Moeder Badina is een nazaat van de Heartbreaker zoon Padinus , keur. Zowel zijn vader, zijn moeder en zijn grootvader waren internationale springpaarden.
Grootmoeder Society Toltien is de grootmoeder van Ivo. Het is een register A merrie van de SF hengst Olisco. Zowel vader Jalisco B als moeder Stella van Nithard AA sprongen internationaal. De naam Toltien heeft een goede klank als het om het leveren van sportpaarden gaat. Sport staat dan ook hoog in het vaandel in deze lijn.
Overgrootmoeder Varla is een keur, preferente, prestatie en sportmerrie van de preferente en invloedrijke volbloed Abgar xx. Ze is de moeder van het internationale springpaard Blue Chip, en van de nationale springpaarden Jura, Kennedy en LA allemaal met Toltien er achter. Ook Louis van Gianni Govoni komt rechtstreeks uit deze lijn.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex