Igor Special Z

(Namelus x Burggraaf x Pericles)

Igor Special Z, hengstveulen, geboren op 8 mei 2013. Fokker: D.J. Zomer te Lettele
De vader van Igor Special Z is ook weer een typisch product van de Roelofs fokkerij. Na lang selecteren is er verder gefokt met een paar sterke noordelijke foklijnen. Namelus R is hiervan een product. Hij is een telg uit de Amelusiena lijn in dit geval gekoppeld aan springpaardenleverancier bij uitstek de hengst Concorde. Op de achtergrond is dan gezorgd voor een stevig fokkerijfundament door de befaamde combinatie Joost, de Holsteiner x Abgar xx, de volbloed.
Namelus R laat iedere keer opnieuw zien een geweldig fokkende hengst te zijn.
Moeder Raida H is van een andere grootheid uit het begin van de springpaardenfokkerij. Het gaat hier om de hengst Burggraaf die vooral veel vermogen aan onze springsport heeft toegevoegd. Igor Special Z is haar derde veulen.
Grootmoeder Aida is een prestatiemerrie van de, in zijn tijd, veel gebruikte volbloed Pericles xx.
In totaal bracht Aida acht sportpaarden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het internationale springpaard Candiago Z en een internationaal eventing paard.
De gedegenheid van de fokkerij van Igor Special Z wordt in de derde generatie doorgetrokken.
Mariandel is een stermerrie van de enige hengst waar ze in Nederland een levensgroot standbeeld van in Varsseveld hebben neergezet, de hengst Amor. Dit was de tijd van voor de specialisatie. Deze lijn bracht naast de nodige springpaarden ook dressuurpaarden.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex