Hermisinaa

(Modesto x Calido x Nimmerdor)

Hermisinaa, merrieveulen, geboren op 6 juni 2012. Fokker: S. van der Meer te Surhuisterveen
Dit is in veel opzichten een wel heel speciaal veulen. In de eerste plaats betreft het de kwaliteit van het veulen zelf, dan komt het uit de hele bekende Sina stam en tenslotte is de vader Modesto ook gefokt bij de fokker van dit veulen, namelijk bij Sietse van der Meer in Surhuisterveen.
Vader Modesto was een aantal jaren een van de steunpilaren van het Franse team onder ruiter Jean Marc Nicolas.De zoon van Grandeur uit een merrie van Lucky Boy xx, won met het team verschillende landenwedstrijden en won zelf ook verschillende Grand Prix wedstrijden.
De moederlijn is er natuurlijk ook een om van te watertanden.
Moeder Zilversinaa is van de Cantus zoon Calido I .Ze heeft zelf ook laten zien uit het goede hout te zijn gesneden door een goede test af te leggen.
Grootmoeder Lersinaais een keur en preferente merrie van de hengst van de vorige eeuw, Nimmerdor. Ze is de moeder van de Grand Prix hengst Emmerton(Emilion)
Aan het eind van dit verhaal komen we uit bij de moeder van Modesto, de keur, preferente en prestatiemerrie Dersinaa van de volbloed Lucky Boy xx. Van haar kennen we ook de hengst Highlight (Nimmerdor)die in Zweden is goedgekeurd en een nationaal springpaard van Jimtown.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex