Uniek fan ‘e Hege Terp

(Epke 474 x Mintse 384)

Uniek fan ‘e Hege Terp, 27-03-2014, Hengst, inteeltpercentage: 2,34, Fokker: T.J.D. Terpstra, Marsum
Uniek fan ‘e Hege Terp is een mooi rastypisch veulen uit een goed fokkende moederlijn met als overgrootmoeder de Preferente Ida. Dit fraaie Epke veulen heeft hoge cijfers gescoord op de fokdag in Drachten. Hij kreeg een 7,5 voor zijn bouw een 8 voor zijn schitterende draf. Uniek is daarmee bekroond met een eerste premie en werd geselecteerd voor het kampioenschap. Deze nazaat van Epke komt uit de predicaatrijke lijn, stam 50 waar ook de dekhengsten Bartele 472 en Stendert 447 uit voortkomen.
Vader Epke 474 is een van de allermooiste hengsten uit de Friezenfokkerij. Groot, edel en zeer rastypisch.Epke vertegenwoordigt de moderne Fries op en top.Hij beweegt zeer gemakkelijk, met ruime en mooie afgeronde bewegingen.Hij geeft aan zijn veulens het echte “Epke-hoofd”door: Het kleine deukje in het neusbeen accentueert de adellijke trekken van zijn nakomelingen.
Epke wordt succesvol uitgebracht in de dressuursport door Sabine vd Loenhorst op M-niveau. Deze hengst heeft momenteel het hoogste puntentotaal in de selectie voor het Post-Kogeko-kampioenschap.

Epke 474
Beart 411 Sport pref
Jasper 366 – Sport preferent

Setske F -Ster preferent prestatie

Klaske Evaa D – Ster
Anton 343 – Sport

Evaa – Ster

Vemke Elisabeth – Ster
Mintse 384 – Sport
Leffert 306 – Sport Preferent

Jieldou – Ster Preferent

Arlette van de H. – Ster
Lolke 371 – Sport

Ida – Ster Preferent

Afstamming via Horsetelex