Tjibbe fan de Groenesteegh

(Bartele 472 x Doaitsen 420)

Tjibbe fan de Groenesteegh, 21-03-2014, Hengst, inteeltpercentage : 0.59%, Fokker B. Bulthuis en B .van Teeffelen te Wamel.
Tjibbe is een zeer vitaal hengstveulen uit een sterke moederlijn. Dit veulen straalt veel kracht uit en beschikt nu al over fraaie bewegingen. Moeder Tess M. is een Doaitsen –dochter uit een Jelke-moeder. Tjibbe heeft dus niet alleen een mooi vol papier , maar hij beschikt ook over een zeldzame grootvader-overgrootvader combinatie in zijn stamboom. Dat blijkt ook uit zijn zeer lage inteeltpercentage van 0.59%. Zijn sterke front lijkt hij van vader Bartele 472 te hebben gekregen.
Vader Bartele 472 is een Friese hengst die zijn reclame zelf maakt. Gereden door Marijke Folmer maakt hij keer op een keer een imponerende indruk op de dressuurwedstrijden. Hij straalt werklust en pure power uit. Daarbij lijkt deze vriendelijke hengst alle verrichtingen met het grootste gemak aan te kunnen. Bartele charmeert en betovert vele fokkers en liefhebbers door zijn unieke combinatie van ras, looplust en een gouden karakter. Bartele wordt door Marijke veelvuldig op Z-niveau uitgebracht en deze combinatie heeft tot op heden alleen maar 1e plaatsen in zijn rubriek gescoord.

Bartele 472 -sport
Onne 376 – Sport
Leffert 306 Sport Preferent – sport – pref

Ytsje – Ster Preferent

Liefke van ‘t Brillehof- ster
Tsjerk 328 – sport – pref

Zilver Boszorg – Ster preferent

Tess M -Ster
Doaitsen 420 – Sport
Wander 352

Wieke van Schuilenburg -Model pref *6

Ike O- Ster
Jelke 367

Roza Rixt O. – Ster Pref *5

Afstamming via Horsetelex