Ivar

(Cupido x Special D x Wellington)

Ivar, hengstveulen, geboren op 31 maart 2013. Fokker: H.P. Cazemier te Bunne
Ivar is van de nog jonge hengst Cupido. De zesjarige hengst is een zoon van Daddy Cool, een telg uit de Duitse D dressuurlijn. Van Daddy Cool gaat het via Don Davidoff en Don Gregory naar Donnerhall. Cupido’s moeder is een hele goede merrie van Jazz en dan in de vaderlijn Ulft. Een zeer degelijke dressuurlijn in de pedigree van deze Cupido.
Ivar’s moeder Zitagea is zelf Z2 dressuur, is een keur merrie met een IBOP dressuur, en stamt af van de lichte tour hengst Special D. Ze bracht tot nu toe twee nakomelingen. Deze Ivar en een tweede bezichtigings hengst van Wynton, de hengst die het zo goed doet in de Grand Prix met Madeleine Witte-Vrees.
Grootmoeder Jegea is een keur en preferente merrie van de hengst Wellington. Wellington, de Nimmerdor zoon, komt uit een tijd van voor de specialisatie. Hij bracht dan ook zowel dressuur- als springpaarden. Jegea is zelf Z1 dressuur en naast Zitagea de moeder van een keur en preferente merrie van Zeoliet.
Overgrootmoeder Fegea heeft door een IBOP van 85 punten ook laten zien dat het een merrie is die zelf de nodige kwaliteiten heeft, maar deze ook door kan geven. Ze bracht vier merries met de nodige predicaten en een nakomeling in de ZZ/L. Uit deze directe lijn zien we verder veel nationale sportpaarden.
De gedegen foklijn en de eigen prestaties in de sport gekoppeld aan de sportpaarden uit deze stam zorgen voor een hogeverwachtingswaarde. Veulen is geselecteerd voor nationale veulenkeuring in Ermelo.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex