Irokko K

(Everdale x Silvano N x Flemmingh)

Irokko K, hengstveulen, geboren op 20 mei 2013. Fokker:G. Kamphorst te Zwartebroek en G.H. Kamphorst te Hoevelaken
De veilingorganisatie is bijzonder ingenomen met het feit dat uit de moeder van de kampioen van Nederland 2012 die voor 27000 euro op onze veiling werd verkocht, ook dit jaar weer een veulen is geselecteerd. Deze keer gaat het om een hengstveulen van de jonge hengst Everdale die met hoge cijfers het verrichtingsonderzoek wist af te ronden, een zoon van Lord Leatherdale x Negro, langzaamaan ook een befaamde combinatie.
Moeder Uerette is een ster prok merrie van de hengst Silvano N, de Grand prix hengst die indertijd met Ellen Bontje regelmatig in het Nederlandse team was opgenomen. Ze is naast dit veulen, de kampioen van vorig jaar, ook de moeder van Cupido K een aangewezen hengst van Scandic.
Lorette R is de grootmoeder van Irokko K. Ze voert de predicaten elite preferent en is daarmee dus een zeer waardevolle fokmerrie gebleken. Ze is van Flemmingh, de hengst die ons wat beweging betreft behoorlijk vooruit heeft geholpen. Rembrand en Windsor staan geregistreerd als nakomelingen met een dressuurstand in de ZZ/L
In de derde generatie zien we de waardevolle elite en sport merrie Dorette van allround hengst Wellington. Ze staat geregistreerd met 5 winstpunten in het Z en is de dochter van de merrie Zigeunerin die weer de moeder is van de KWPN hengst Goodtimes. Veulen is geselecteerd voor nationale veulenkeuring in Ermelo.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex