Irco M

(Everdale x Jetset D x Pericles)

Irco M, hengstveulen, geboren op 23 juni 2013. Fokker: Fokker: D. Mozes te Veenwouden
Irco M is een hengstveulen uit een van de vermaarde noordelijke merrielijnen, de Niki stam.
Het is een vos hengstveulen van de jonge hengst Everdale waarvan er vandaag enkele veulens worden geveild. Everdale deed het super in het verrichtingsonderzoek en komt uit een combinatie van Lord Leatherdale x Negro, een combinatie die in de meeste gevallen zeer goed blijkt te passen.
Moeder Raniki is een elitemerrie van de hengst Jet Set D. Irco M is haar tiende veulen en de oudste vier hebben al een sportstand bij de KNHS.
Grootmoeder Wiki is een keur, preferent en prestatiemerrie van de volbloed Pericles xx. Ze deed een super IBOP wat resulteerde in 91 punten. Ze is de moeder van een aangewezen hengst van Joosten van twee internationale sportpaarden Oniki en Schuimer.
In de derde generatie zien we een predicaat dat werd gebruikt in het NWP, het predikaat model. Daarbij ook de predicaten preferent en prestatie en het is voor iedereen duidelijk over hoeveel kwaliteit het hier gaat.
De predicaten horen bij de merrie Niki B en ze is van de hengst Sinaeda, een naam die sportmensen bijzonder graag in de pedigree terugzien.
Ze is de moeder van een internationaal sportpaard, Apollo van de volbloed Erdball xx, twee nationale sportpaarden en zes merries die allen predicaatrijk zijn. Ook is ze de grootmoeder van de KWPN hengst Palfrenier.
We hebben hier te maken met een oude, maar bijzonder waardevolle foklijn waaruit veel sportpaarden zijn en worden geboren.
Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex