Iravanta VTH

(Johnson x Zeoliet x Nimmerdor)

Iravanta VTH, merrieveulen, geboren op 15 mei 2013. Fokker:: J. van Tuinen –Heuker te Groningen
Dit merrieveulen is geboren uit de hele sterke stam van Heuker uit Adorp. Zijn dochter zet de fokkerij met deze stam voort. In de pedigree van Iravanta VTH zien we in de vierde generatie de Farn dochter Lavanta die met de uitzonderlijk sterk fokkende volbloed Courville xx de hengst Renville bracht, die op het allerhoogste niveau in de sport is uitgebracht.
De met een machtig front gezegende hengst Johnson tekent voor het vaderschap van Iravanta VTH. De hengst wordt door Hans Peter Minderhoud uitgebracht en is twee keer finalist in Verden geweest.Het is een hengst die zijn eigen exterieur doorgeeft aan zijn kinderen. Wat een verschijning deze Johnson en wat presteert de hengst goed in sport en fokkerij.
Moeder Ravanta I keur, is van de Ramirozoon Zeoliet. De hengst werd zelf nationaal in de dressuur uitgebracht en heeft veel invloed gehad op de fokkerij van sportpaarden. De ster en EPTM merrie Caravantha is een dochter van Ravantha I.
Gavanta, de ster en preferente merrie van Nimmerdor is de grootmoeder. Ze bracht veel predicaatrijke merries en een nationaal sportpaard.
De derde merrie uit de pedigree is de keur preferente Avanta. Ze is van de volbloed Le Val Blanc die vooral in het noorden een positieve invloed heeft gehad op exterieur en sportkwaliteiten. Ook Avanta zorgde voor veel kwaliteitsvolle fokmerries en twee geregistreerde sportpaarden.
Uit deze lijn komen ook de internationale sportpaarden, Uvantos,Wavantos en Vavantos van de Renvillehoeve.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex