Ibiza

(Desperado x Jazz x Contango )

Ibiza, hengstveulen, geboren op 18 maart 2013. Fokker: L. Boogert te Winterswijk.
Ibiza is een goed ontwikkeld veulen van de dressuurhengst bij uitstek, de hengst Desperado.In Verden liet de hengst zeer veel indruk achter. Een medaille lag voor het grijpen, maar dan zien we dat andere factoren als de kwaliteiten van Desperado een rol gaan spelen.
Ibiza presenteerde zich op de eerste gezamenlijke afstammelingenkeuring in Ermelo. Van de tien aanwezige dressuurhengsten werd van iedere hengst het beste veulen gekozen, die het in de finale tegen elkaar opnamen. Ibiza werd gekozen tot de beste van de aanwezige Desperadoveulens en nam het inde finale dus op tegen negen andere veulens. Hij eindigde uiteindelijk op een meer dan verdienstelijke 3e plaats en werd geroemd om zijn compleetheid als veulen en zijn makkelijke manier van schakelen.
Moeder Bolympia is een dochter van de numero uno bij de dressuurpaarden de hengst Jazz. Ze is in 2006 geboren gaf een aantal hengstveulens en in 2010 een merrieveulen dat al ster is.
Grootmoeder Olympia –W is een keur en prestatiemerrie van de preferente stempelhengst Contango de zoon van Contender. Ze is de moeder van Lichte Tourpaard Zorro en van Wilton ook Lichte Tour en goedgekeurd in Zweden. Beide hebben overigens ook Jazz als vader.
Overgrootmoeder Wendy is keur, preferent en prestatie. Ze is van de hengst waar in Heelweg een standbeeld is opgericht de hengst Amor. Met haar zijn we terechtgekomen bij de magnifieke lijn van wijlen de familie van Helvoirt. Uit deze lijn komen zowel zeer goed fokpaarden als ook meerdere hengsten. Wendy zit ook in de pedigree van bijvoorbeeld de hengst Zhivago. Ze is dus ook prestatie en dat betekent dat ze minimaal drie nakomelingen heeft op Z niveau. In dir geval twee keer de Z en een keer ZZ/L.Daarnaast blijkt ze ook goede fokmerries te leveren. In haar nakomelingen zien we vier predicaat merries.
Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex