Idylle

(Baltic VDL x Sam R x Nassau)

Idylle, merrieveulen, geboren op 23 mei 2013. Fokker: P.M. Buwalda te Brummen
Idylle is een dochter van de hengst die zowel in de sport als in de fokkerij nadrukkelijk aan de weg timmert. Het betreft hier Baltic VDL, de zoon van Quaprice Z, een zoon van Quidam de Revel, uit een merrie van Jus de Pomme. Het betreft hier niet zo maar een merrie want deze merrie is ook de moeder van Vegas VDL, tweevoudig hengstenmoeder dus. Dat maakt het ook allemaal iets begrijpelijker waarom het goed gaat met de hengst. Baltic VDL is het product van zeer gerichte fokkerij.
Moeder Amara JS is een elite merrie van de hengst Sam R. De R staat zoals u weet voor Roelofs, en deze naam staat voor een fokkerijfilosofie die ook de nodige vruchten afwerpt.
Sam is tijdens het verrichtingsonderzoek geslaagd met grandioze cijfers, en komt ook voort uit een zeer sterke merrielijn, de Amelusienalijn.
Idylle is het derde veulen van Amara JS.
Grootmoeder Tessa is een stermerrie met IBOP springen en het sport en prok predikaat. Ze is van weer zo’n hengst die voortkomt uit een sterke merrielijn. Nu gaat het om de lijn van Hagedoorn. Het gaat hier om Nassau, de hengst die met Jeroen Dubbeldam de derde plaats behaalde op het EK. Tessa is ook de moeder van een 1.30m springpaard.
Overgrootmoeder Niane is een st. prestatie en prok merrie. Ze is van de Hannoveraanse hengst Feiner Stern een zoon van Freiherr. Verderop in deze lijn zien we veel nationale sportpaarden. Veulen is geselecteerd voor nationale veulenkeuring in Ermelo.
Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex