Iotti van Bergsham

(Apache x Osmium x Elcaro)

Iotti van Bergsham, hengstveulen, geboren op 2 april 2013. Fokker: M.A Eigenraam te Garderen
Apache staat als vader te boek van het hengstveulen Iotti van Bergsham. De hengst doet op een zeer positieve manier van zich spreken in zowel de sport als de fokkerij. Met Emmelie Scholtens heeft hij iedere keer opnieuw laten zien over ongelooflijke dressuurkwaliteiten te beschikken. In no time ging hijde klassen door en is nu op het op een na hoogste niveau beland. Zijn bewegingsmechanisme is uitzonderlijk te noemen. Ook in de fokkerij blijkt dat de resultaten veel belovend zijn.
Iotti is, zoals de naam al zegt een telg uit een bekende merriestam.
Moeder Tendresse de Lotti LM is een elite merrie van Osmium. Ze leverde al een nationaal sportpaard van de hengst Johnson.
Nuslotti staat te boek als grootmoeder en heeft de predicaten keur en preferent. Ze is van de hengst Elcaro. Nuslotti heeft een stevige basis gelegd voor de voortgang in de fokkerij. Ze leverde zowel ster, keur als elitemerries.
Overgrootmoeder Enjoy is een keurmerrie van de jong overleden hengst Zaire, de zoon van de volbloed Le Val Blanc uit een merrie van een andere volbloed Lucky Boy heeft in totaal maar 164 nakomelingen kunnen brengen.
Een generatie eerder zien we bij Vottie het fenomeen UTV merrie opduiken, iets wat vergelijkbaar is met nationale merrie. Gedegenheid troef in de afstamming van Iotti van Bergsham.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex