History M

(Cadans M x Krack C x Contango)

History M, hengstveulen, geboren 30 juni 2012. Fokker: C.F. Van Mook te Alem en Gebr. van Mook te Alem.

De jonge hengst Cadans M tekent voor het vaderschap van dit nog jonge hengstveulen. De zoon van Sandro Hit heeft maar kort de Nederlandse fokkerij kunnen dienen. Na zijn goede veulenrapportage heeft de hengst de oversteek naar Engeland gemaakt, waar hij sport en fokkerij gaat combineren.
De hengst is een fokprodukt van de familie Mook, waar ook deze History M is geboren.
Het veulen komt uit een zorgvuldig opgebouwde merrielijn die aan de lopende band fok- en sportpaarden levert.
Moeder Tilinda M is een ster en prokmerrie van KrackC, de hengst die ook op het allerhoogste niveau heeft geacteerd en een stempel heeft gedrukt op de Nederlandse dressuurfokkerij. Ze is ook een NMK merrie waarvan al meerdere veulens op veilingen zijn verkocht. DE volle broer van History M is vorig jaar op onze veiling verkocht. Tilinda M is onder andere de moeder van Atilinda een keur en sport merrie die een test deed met 81.5 punten.
Grootmoeder Nilinda M is naast elite en preferent ook sport. Ze is Z geklasseerd, een bijzondere waardevolle merrie van de grootheid Contago, de hengst met het zeer gewenste bloed. Nilinda M is ook de moeder van het nationale dressuurpaard Saint Tropez.
Overgrootmoeder Jelinda M is keur en preferent van de internationaal uitgebrachte Recruut.Zelf deed ze een goede test, evenals keur dochter Celinda.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex