Haristo

(Charmeur x Nourejev x Houston)

Haristo, hengstveulen, geboren op 14 april 2012. Fokker: A. Dijkstra te Opende.

We hebben hier van doen met het kampioensveulen van Groningen. Haristo is geselecteerd voor de Nationale veulenkeuring en is een zoon van de al op jonge leeftijd zeer imponerende hengst Charmeur. Niet alleen in de PAVO cup viel dat op, maar ook in Verden waar de internationale top in het WK uitmaakte wie de beste was. Geen van de paarden heeft hier gezamenlijk voor draf en galop hogere punten behaald dan Charmeur.
Ook in de fokkerij is de hengst populair. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we meerdere veulens van Charmeur hebben kunnen selecteren voor de veiling.
Moeder Variska is een stermerrie van de Cocktailzoon Nourejev die in de sport tot de Lichte Tour is uitgebracht. Grootmoeder Nariska is een stermerrie van de hengst Houston die zelfs op oudere leeftijd nog heeft laten zien dat hij spijkerhard is gebleven. Overgrootmoeder Gariska is een ster en preferente merrie van de veelgebruikte en goed presterende hengst Purioso. Ze is de moeder van OJ van Houston die op nationaal niveau wordt uitgebracht. Daarnaast bracht ze ook vijf stermerries wat de fokkwaliteiten van deze lijn nog eens onderstreept.

Klik hier voor afstamming via horsetelex

Afstamming via Horsetelex