Veulenveiling Midden Nederland onderweg naar 10e editie.

Veulenveiling Midden Nederland heeft in tien jaar tijd zijn eigen plek weten te vinden tussen alle andere KWPN veilingen. Bijzonder kwaliteitsvolle paarden hebben hun weg in sport en fokkerij weten te vinden. Dit jaar werd de Warrant zoon Entertainer goedgekeurd en de dochter van Nabab de Reve, Eye Catcher kreeg in Friesland 85 punten voor het springen en zelfs 90 punten voor het vermogen.

Steeds vooruit kijken en leren van het verleden is het motto van de organisatie. Dat toekomstgericht denken heeft er vorig jaar toe geleid dat na acht edities in de buitenlucht, de negende editie is gehouden in de geweldige accommodatie van de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Iedere meer of minder betrokkene heeft getuige het resultaat van vorig jaar deze wijziging weten te waarderen. Het was niet alleen tot in de puntjes geregeld, maar het was bijzonder gezellig met goede tot zeer goede prijzen voor de veulens.Het is dan ook logisch dat op de eerste woensdag van september, dit jaar de 5e september de locatie de zelfde is gebleven.

Het allerbelangrijkst zijn natuurlijk goede veulens. De selectiecommissie heeft dan ook een zware taak, maar zal zeker geen oogje toeknijpen als het om kwaliteit gaat.De selectie is bijna afgerond, en zoals u wellicht al hebt gezien, staan de eerste 17 geselecteerde veulens al met hun afstamming op de vernieuwde en verbeterde website.Het is belangrijk om de site in de gaten te houden, want we willen een ieder zo veel mogelijk en zo volledig mogelijk informeren over alle zaken rond de veiling, maar natuurlijk in het bijzonder over de collectie veulens.

Over ongeveer 6 weken is het weer zover, dan zal veilingmeester Johan Wilmink weer op zijn geheel eigen wijze de geselecteerde veulens aan de man brengen. Ook dit jaar zullen weer een paar zeer goede Friese veulens hun opwachting maken. Er zijn dus goede redenen om de 5e september een bezoek te brengen aan de Nieuwe Heuvel in Lunteren.