Veulenveiling Midden-Nederland klaar voor nieuwe editie!

De 19e editie van Veulenveiling Midden-Nederland zal traditiegetrouw op de eerste woensdag van september plaatsvinden. Met alle ontwikkelingen vertrouwt de organisatie erop dat de veiling van 2021 weer grootser opgezet kan worden en wederom een prachtige collectie met toekomstige toppers kan presenteren.

Op woensdag 1 september 2021 zal de 19e editie van Veulenveiling Midden-Nederland plaatsvinden. Met de ervaringen van 2020 in het achterhoofd zijn de eerste voorbereidingen gestart. Ondanks de toen geldende maatregelen heeft de organisatie een succesvolle veiling neergezet waarin het live online bieden is geïntroduceerd. Deze mogelijk zal ook dit jaar zeker van kracht blijven. En met alle ontwikkelingen streeft de organisatie ernaar om de veiling weer grootser op te zetten met meer publiek en natuurlijk weer een prachtige collectie met toekomstige toppers.

De eerste veulens zijn inmiddels geboren en de fokkers kunnen hun veulen via het aanmeldformulier op www.topveulens.nl aanmelden. Een deskundige selectiecommissie zal in de aankomende periode het land in gaan om de toppers te selecteren. Gezien de huidige maatregelen zal de selectie nog zoveel mogelijk aan huis zijn. Afhankelijk van de versoepelingen zullen er mogelijk ook een aantal centrale plaatsen aangewezen worden. De selectiecommissie bestaat ook dit jaar weer uit Joop van Wessel, Marcel van Manen, Sjakie Hurkmans en Dirk Reijne. Voorzitter Joop van Wessel kijkt vol vertrouwen uit naar de 19e editie. “Correctheid is een belangrijke pijler voor ons en daar hebben we altijd aan vastgehouden. We plukken daar ook steeds meer de vruchten van als we zien hoeveel talent er uit de collecties van voorgaande jaren boven komt drijven. Dat geeft vertrouwen en zet ons nog meer op de kaart.”