Veertiende editie Veulenveiling Midden-Nederland succesvol

Veulenveiling Midden-Nederland heeft vanavond haar veertiende editie beleefd. In een wederom sfeervol aangeklede hal van de prachtige accommodatie De Nieuwe Heuvel te Lunteren kwamen 60 rijpaardveulens en 5 Frieze veulens onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. Grote belangstelling zorgden voor gezellig drukke tribunes en volle VIP loges. Er was veel interesse vanuit Hongarije, Finland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk, maar uiteindelijk trokken voornamelijk de landgenoten aan het langste eind. Opvallend was de brede kopgroep bij de dressuurveulens, meerdere veulens wisselden voor meer dan 20.000 euro van eigenaar. De gemiddelde prijs bedroeg 8.050 euro.

El Capone-zoon Legend met 27.000 euro topper
Catalogus nummer twee zette meteen de stemming toen het werd afgeslagen voor 26.000 euro. Het betrof hier hengstveulen Leonardo AF (v.Desperado) die door L. van Aaken uit Wintelre werd gefokt. De topper van de veiling werd de bloedgemaakte Legend, een hengstveulen van El Capone uit een Painted Black moeder. Er werd zowel in de zaal als via de telefoon fanatiek meegeboden op het fokproduct van T.B. Hassink uit Zeewolde. De hamer klonk bij de prijs van 27.000 euro. LaBarron mocht als laatste in de ring verschijnen, dit For Romance-hengstveulen van L.M. Bergers uit Braamt liet zich in de presentatie al extra zien en had hiermee de nodige fans vergaard. De telefoonlijnen stonden ook hier roodgloeiend en ditmaal moesten de geinteresseerden in de zaal het toch afleggen aan de telefonisch bieder. LaBarron vertrekt voor 24.000 euro naar Duitsland. Bijna kwam de donkere Dream Boy-nakomeling Levinus (f: Fam Bevers uit Mortel) in Finse handen, maar hij werd voor 13.000 euro toch behouden voor Nederland. Toptalent Lucardo D’N Hop (v.Glock’s Toto Jr., f: Dhr. A Pullens uit Waalwijk) werd afgeslagen voor 10.000 euro. 

De merries waren ook in trek, vijf dressuur gefokte merrieveulens werden geveild voor een bedrag boven de 10.000 euro. De Franklin-dochter Lufradin van topfokker Rene Franssen uit Boven-Leeuwen wisselde voor 16.000 euro van eigenaar. Luxurity (v.Grand Galaxy Win, f: Stal Horsemanship, Oud Gastel) werd voor 15.000 euro afgeslagen. Merrieveulen Lavendel Rose (v.Spielberg, f: Gebr. Bosch uit Luttenberg) werd verkocht voor 11.500 euro en verhuist samen met de buitengewoon interessant gefokte Lady Love (v.Ferro, f: H. Koers uit Wachtum) die 10.000 euro opbracht, naar eenzelfde nieuwe eigenaar. De Furst Romancier-nakomeling Laya Omie (f: L. de Kinkelaar uit Nieuwwehl) mag voor 11.000 euro naar een nieuwe stal vertrekken. 

Ustinov-zoon topper springveulens
De topper van de springveulens werd de Ustinov-zoon Lambrusco W (f: J.W. Wessel, Zwartebroek). De opvallende schimmel liet de teller stoppen bij 10.000 euro. De fraai gefokte Lady Chin Chin (v.Good Fellow VDL, f: J. Kappert uit Geesteren) volgde met 8.500 euro. De Grandorado-zoon Loeki uit een 1.35m springen merrie van Heartbreaker bracht 8.000 euro op. De jonge Eldorado van de Zeshoek-hengst bracht via Larcos (mv.Cantos, f: B. van Spijkeren uit Epe), die 7.500 opbracht, nog een nakomeling in deze veiling. 

Antje (v.Sipke 450) smaakmaker Friezen
De Friezen werden weer als vanouds voor een topgemiddelde van bijna 13.000 euro werden verkocht, waarbij geen enkel veulen beneden de 10.000 euro kwam. Sipke 450-dochter Antje van fokker G. Verhoeven uit Nistelrode was hierbij de absolute smaakmaker. Dit rassige veulen met topbewegingen zette een prijs van 15.000 euro neer. 

Veulenveiling Midden-Nederland bedankt alle medewerkers en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de veiling en de fokkers en kopers voor het vertrouwen. 

56b  El Capone x Painted Black

Veilingtopper Legend (v.El Capone)