Toto Jr-zoon Ticino naar Sönke Rothenberger

Enkele dagen voor de verwoestende brand op Gestüt Erlenhof van familie Rothenberger kocht Sönke de driejarige hengst Ticino (Toto Jr. x Jazz) aan. De KWPN-gefokte donkere vos is goedgekeurd voor Oldenburg en Westfalen en is de eerste in Duitsland gestationeerde zoon van Toto Jr. In 1939 werd de invloedrijke volbloedhengst Ticino (Athanasius x Aditi) geboren op Gestüt Erlenhof, dus de naam voorspelt veel goeds.

“Misschien is hij het licht aan het einde van de tunnel. Ik kocht deze hengst enkele dagen voor de brand. Godzijdank hebben we hem bij Beatrice Buchwald op Hengststation Hofrogge gestationeerd en hoefde hij niet te ervaren wat wij wel hebben meegemaakt”, schrijft Rothenberger op Instagram.

Lucardo D’N Hop

Ticino werd door Jan Hoppenbrouwers uit Waalwijk gefokt uit de Jazz-dochter Penelope en kreeg daar de naam Lucardo D’N Hop mee. Uit de moederlijn komen meerdere nationale spring- en dressuurpaarden, waaronder internationaal Lichte Tour-paard Dutch Discovery. Een zoon van Tuschinski die werd gefokt uit de volle zus van Penelope.

Gummy

Fokker Jan Hoppenbrouwers: “Eigenlijk ben ik meer een springpaardenfokker, maar ik rijd zelf dressuur. Van Penelope heb ik al eerder een fijn veulen in Lunteren geveild en ze heeft al meerdere nakomelingen gegeven die succesvol zijn in de sport. Het is een echte Jazz-merrie met veel uitstraling. Ticino was als veulen ook al opvallend. Hij liep altijd met kwaliteit. Dat zweefmoment en veel gummy vind ik belangrijk in een paard. Je ziet dat de ruiter nu ook niks hoeft te doen, hij loopt van nature al op een fijne manier.” De selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland zag dat ook direct en was erg blij om het veulen in 2016 toe te voegen aan de collectie. “Het is natuurlijk super om te zien dat deze hengst op een goede plek terecht komt, waar hij alle kansen krijgt. Dat is voor het paard, voor de merrielijn en voor mij als fokker ontzettend waardevol,” besluit Jan Hoppenbrouwers.

Ticino laat op onderstaand filmpje zien alles in zich te hebben om een toekomstige topper te worden: