Toppers van Veulenveiling Midden Nederland aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

 

Giovanni & Gagarin aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Afgelopen week vond de KWPN Hengstenkeuring 2014 plaat in de Brabanthallen te Den Bosch. Hier werden twee hengsten die als veulen werden geveild op Veulenveiling Midden-Nederland, aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

In de dressuurrichting ontving Giovanni (v.Ampère) een ticket voor Ermelo . De imponerende bruine hengst, afkomstig uit de moederlijn van Interfloor Next One, toonde veel ruimte in zijn bewegingen en is goed ontwikkeld. De aangewezen hengst die als veulen in 2011 op de Veulenveiling Midden-Nederland van eigenaar wisselde, betreft springhengst Gagarin. De Zacharov-zoon toonde veel gemak tijdens het vrijspringen en werd derhalve in de derde bezichtiging uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

Op KWPN.tv vindt u de video’s van alle hengsten in de tweede bezichtiging. Voor een video van Giovanni, klikt u hier en een video van Gagarin is hier te vinden.

Het bestuur en de selectiecommissie van Veulenveiling Midden Nederland feliciteert de fokkers en eigenaren van harte met deze prachtige prestatie!

Cat 382 GIOVANNI

AMPÈRE x LORD SINCLAIR xLE MEXICO

FOKKER: M.A. EIGENRAAM, GARDEREN

GER.: W.H. RUPPERT, PUTTEN


Cat 336 GAGARIN

 ZACHAROV x  CAVALIER x EKSTEIN

 FOKKER: GEBR. BOSCH, LUTTENBERG

 GER.: LAUW.VAN VLIET HENGSTENHOUDERIJ V.O.F., IJSSELSTEIN UT

 J.J. VAN DER LOUW, TULL EN ‘T WAAL