Topcommentaar voor Ibiza in Münster-Handorf

De vierjarige Asgard Ibiza (v.Desperado x Jazz; ger: Vasco Janke uit Jetseburg) ontving in het eerste deel van de sporttest voor vier- en vijfjarige hengsten in Münster-Handorf zeer goed commentaar en dit werd vergezeld door een prachtige eindscore van 8.73 op dag twee. De hengst werd van tevoren al door verschillende media getipt als geduchte deelnemer nadat hij onder andere op de Oldenburg keuring als publiekslieveling gold. De jury noemde de door Emmelie Scholtens voorgestelde vos een imponerende hengst en roemde zijn manier van presenteren. Constante hoge cijfers vielen hem ten deel, waarbij zijn krachtige galop er met een 9 positief uitsprong.

Dag 1: 
De jury was zeer positief over de veilingtopper van 2013 die werd gefokt door Luc Boogert uit Winterswijk: 
“Ibiza is een hengst die lijkt te willen zeggen: ‘Hallo, hier ben ik!’ en hij werd sympathiek voorgesteld. Aan de stap kunnen we hoge cijfers kwijt. In draf marcheert hij door de baan, waarbij we – als we heel kritisch willen zijn – nog iets meer buiging in het spronggewricht zouden willen zien. In galop toont hij veel mechaniek en al veel balans.”

Emmelie Scholtens, amazone van Ibiza, sluit zich aan bij het positieve commentaar van de jury en vertelt aan De Hoefslag: ‘Ibiza is ook een superfijne, jonge hengst’, reageert Emmelie Scholtens op het goede commentaar. ‘Het is een heel compleet paard met drie heel goede basisgangen. Bovendien heeft hij een heel fijn karakter. Met de testruiter gaat hij het zeker goed doen, daar ben ik niet bang voor.’

Donderdag volgt het tweede deel van de sporttest waarbij een testruiter de hengsten zal voorstellen.  Scholtens heeft alle vertrouwen in het optreden van Ibiza met de testruiter vanmiddag. ‘Maar het was niet makkelijk voor hem gisteren. Hij moest twee keer op een dag lopen en één keer ook een dressuurproef. Dat vind ik heel wat voor een hengst die nog vier moet worden. Dat is dan ook iets wat ik minder leuk vind aan zo’n sporttest. Daar komen alle indrukken en de reis nog bij. Hij lag gisteren de halve dag in zijn box te slapen. Dus het kan zijn dat de vermoeidheid vanmiddag mee gaat spelen’, houdt Scholtens een kleine slag om de arm.

Dag 2:
De voshengst werd vandaag gepresenteerd door de testruiter Sebastian Heinze. Ook dit keer volgde er een lofzang van de jury. “Ibiza is een imponerende hengst die weet hoe hij zich moet presenteren. Hij wil werken en je hoort dat ook aan zijn ademhaling, hij heeft heel veel go. Als dressuurpaard heeft deze hengst veel mogelijkheden en van de testruiter horen we ook dat het een plezier is om hem te rijden.”

Het protocol liegt er dan ook niet om; er prijkt bij elk onderdeel een constant hoog cijfer. Voor de draf een 8.70, de galop een 9.00, stap een 8.80, rittigkeit een 8.50 en aanleg als dressuurpaard een 8.80. 

Klik hier om een video te bekijken (Met Emmelie Scholtens op dag 1)

Bron: Hoefslag /Horses.nl

 

eng

 

The four-year-old Asgard Ibiza (Desperado x Jazz; owned by Vasco Janke from Jetseburg) received great comments from the jury in the first part of the sport test for four- and five-year-old stallions in Münster-Handorf. This was backed up by a solid score of 8.73 points on day two. In advance, the stallion was already tipped as one to watch after he was one of the public’s favorites at the Oldenburg keuring last year. The judges called the by Emmelie Scholtens ridden chestnut an impressive stallion that knows very well how to present himself. His performance was awarded with solely high grades, where his powerful canter peaked at a 9.0. 

Day 1:
The jury was very positive about the 2013 top seller bred by Luc Boogert from Winterswijk. “Ibiza is a stallion that seems to say: ‘Hallo, here I am!’ en he was presented by his rider in a very nice and friendly manner