Tayson JZ veilingtopper 2023

Gisteravond vond bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren de 21e editie van Veulenveiling Midden-Nederland plaats. Traditiegetrouw bestond de veiling uit een collectie van rijpaardveulens en een vijftal Friese veulens. In een sfeervolle en goedgevulde zaal werden Tayson JZ (v. Nashville Star) en Ysbrand R (v. Faust 523) gehuldigd tot de veilingtoppers.

Veilingtoppers
De veiling werd geopend met twee items voor het goede doel. Het bronzen hert en een linnen schilderij brachten samen €1.800,- op voor het Prinses Maxima Centrum. Veilingtopper Tayson JZ (v. Nashville Star) blijft voor €18.000,- in Nederland. Bijzonder voor de fokkers, want zij hadden in 2019 ook al eens de veilingtopper. Tiësto (v. For Real) werd voor €16.000,- afgeslagen. Het duurste springveulen werd True Liberty (v. Ermitage Kalone) met €14.500,-. Crescendo vd Boxem (v. Chacoon Blue) bracht €11.000,- op. Verschillende veulens vertrekken naar buitenlandse kopers uit onder andere Amerika, Polen, België en Ierland.
Bij de Friese veulens was de titel “veilingtopper” voor de Faust 523-zoon Ysbrand R. Dit veulen blijft voor €36.000,- ook in Nederland. Ook voor Wiebe Fan HMV (v. Tiede 501) en Ynze fan Klein Weulink (v. Boet 516) was veel belangstelling. Zij brachten respectievelijk €28.000,- en €20.000,- op.

Huldiging
In de pauze was er aandacht voor de fokkers van de goedgekeurde KWPN hengsten Prophet (v. Gaspahr) en Pitch Perfect (v. Le Formidable). Voormalig veilingtopper Kees 531 werd afgelopen jaar goedgekeurd bij het KFPS. Ook zijn fokkers ontvingen een foto en een bos bloemen. Kees 531 was uiteraard ook aanwezig en liet nog eens zien waarom hij de publiekslieveling is!

Voorzitter Joop van Wessel: “Ondanks de hitte lieten de veulens zich goed zien. We wisten dat vooraf dat de prijzen niet hetzelfde zouden zijn als vorig jaar. De trend die we ook op andere veilingen hebben gezien zagen we gisteravond ook terug in onze prijzen. Toch zijn we niet ontevreden. De zaal was goedgevuld en online hebben we ook veel biedingen gekregen. Ook hebben we veel positieve berichten ontvangen van de fokkers. We hopen dat het volgend jaar qua prijzen wat beter mag zijn, qua sfeer hebben we in ieder geval niets ingeleverd.”

Veilingtopper bij de rijpaardveulens, Tayson JZ (v. Nashville Star), wisselde voor €18.000 van eigenaar.