Succes op merriekeuringen voor L-jaargang

 

Op KWPN-keuringen hebben ook dit jaar voormalige topveulens succes behaald. De volgende in 2016 geveilde merries hebben het sterpredicaat bemachtigd.

Lavendel Rose, een dochter van Spielberg (uit Bleu Rose prok ster IBOP-dres v.Johsnon, f: gebr Bosch. Luttenberg), werd beloond met 80 punten voor exterieur en maar liefst 85 punten voor beweging. De merrie werd dan ook voorl. keur gemaakt. De zoveelste succesvolle aankoop op de veiling voor Gabriëlle en Louis Röst van Stal Haarbosch uit Stroe. Bart Bax gaf als commentaar: “Een merrie met veel uitstraling, een sprekend hoofd, een mooi front en een sterke bovenlijn. In beweging is zij bijzonder functioneel met een goed gebruik van het achterbeen, een goede houding, veel lichaamsgebruik, veel afruk waarbij ze makkelijk schakelde.”

Ook de merries Let it Be(Dreamboy x White Star, f: G.W.F. Woudenberg, Maarsbergen) en Laya Omie(Furst Romancier x Stedinger, f: L.de Kinkelaar, Nieuwwehl) werden met een constante cijferlijst vlot ster verklaard.
Tenslotte mag ook Lufradin(v.Franklin uit Unette II keur pref v.Gribaldi) het sterpredicaat dragen, zij werd gefokt door R. Franssen te Boven-Leeuwen en is in eigendom van NWC JP Lommers, Sint Oedenrode en Dhr van den Oetelaar, Sint Oedenrode.

Bij de springmerries behaalde Larsinaa(v.Sir Shutterfly uit Ambersinaa prok elite ibop-spr pref prest v.Indoctro) het voorlopig keurschap met onder meer 80 punten voor de reflexen. De zwartbruine merrie werd gefokt door S. Van der Meer, Surhuisterveen, en is in eigendom van Stal Willig VOF en Mitch Kuijper uit Abcoude.

Lavendel Rose – Spielberg x Johnson