Sensationele prijs voor wildcard Ibiza.

De elfde editie van veulenveiling Midden-Nederland was ereen om niet snel te vergeten.
Voor de veiling werden de heren Vink en Vonk in het zonnetje gezet als ambassadeur van de veiling en als paardensportman van Midden-Nederland.

Traditiegetrouw werd de veiling begonnen met het veilenvan enkele objecten voor het goede doel. Het goede doel was deze keer het Kinderhospice in De Glind, waar ernstig zieke kinderen de allerbeste verzorging krijgen. Veilingmeester Johan Wilmink showde de minipaardenkampioenshengst Sebastopol’s Donders, een fantastisch minipaardje beschikbaar gesteld  door de familie Hetterscheidt,een beroemde naam in de wereld van de minipaardjes. Deze werd als eerste geveild en daarna werden twee kunstvoorwerpen geveild, appels op een sokkel en gezamenlijk brachten ze ruim 5000 euro op. Daarna volgde de veiling van de veulens.

De insiders stelden na de presentatie vast dat er sprake was van een kwaliteitsvolle collectie van 44 veulens die allemaal zijn afgeslagen door de veilingmeester. In het begin werden de veulens geveild voor marktconforme prijzen, maar na nr. 12 kwam het eerste echte hoogtepunt; het optreden van dehengst Arlando onder Diederik van Silfhout. De zoon van Paddox uit een sterk presterende merrie van de volbloed Mytens xx liet op een voortreffelijke wijze zien dat hij de moeilijkste oefeningen in de Grand Prix prima beheerste. Eendaverend applaus was zijn deel. Het optreden van Arlando is wellicht van invloed geweest op de prijs van het Arlando veulen dat na zijn optreden werd geveild: 11500 euro werd er neergeteld voor het kwaliteitsvol veulen.De reuzenklapper kwam bij het nummer 23a. Na  het afstammelingenonderzoek in Ermelo, waar hij , Ibiza, het beste veulen werd van de Desperado veulens , waarna hij vervolgens een derde plaats voor zich opeiste in de finale ronde. De organisatie van veulenveiling Midden-Nederland was er als de kippen bij om dit bijzondere veulen alsnog vast te leggen voor de veiling. Dat de teller uiteindelijk stil stond bij 72000 euro, heeft niemand kunnen bevroeden. Zeer serieuze kopers bemoeiden zich vanaf het begin met dit hengstveulen van fokker L.Boogert uit Winterswijk. Van toegeven was geen sprake en zo bracht hij uiteindelijk dit uitzonderlijke bedrag op, en kwam in handen van Jan Vink. In de geschiedenis van de veulenveilingen is er ooit een maal meer betaald voor een veulen.

Het leek even moeilijk om daarna de draad weer op te pakken, maar de kwaliteit van de veulens zorgde voor zeer redelijke prijzen. De nr. 29, Ivar van Cupido was finalist in Ermelo, en werd verkocht voor 10.000 euro naar het buitenland.
Het op een na laatst te veilen veulen Ingenieur Vonkenstein, een zoon van Apache bracht de gemoederen weer danig in beweging, wat er voor zorgde dat de teller op 25.500 bleef stilstaan.

Het duurste springpaard bracht net geen 10.000 euro op. Voor 9750 euro ging de Ustinov x Cento over in andere handen. Duizend euro minder werd er neergeteld voor Ivo een schitterend veulen van Opium.

Het duurste merrieveulen was een dochter van Johnson, Iravanta VTH , die 6500 euro opbracht. Het gemiddelde van de veulens kwam op ruim 7200 euro.

Al met al kan er worden gesproken van een bijzonder geslaagde avond in de prachtige locatie van de Nieuwe Heuvel in Lunteren, een avond om niet gauw te vergeten.