OS TOKYO: Galanthos en Mouda Zeyada leveren topprestatie

Na een fenomenale nulrit in de individuele kwalificatie, kwam Galanthos (v. Arthos) woensdag in de individuele finale aan de start in de finale. Onder Mouda Zeyada liet de ruin zien dat hij zeer veer vermogen bezit en sprong hij opnieuw een zeer goede ronde. In het loodzware parcours vielen weliswaar 2 balken, maar in de einduitslag leverde dat alsnog een hele knappe 19e plaats op tussen de wereldtop!

Op vrijdag kwam Egypte voor het eerst in 60 jaar weer aan de start met een team in de landenwedstrijd. Hier eindigde zij net buiten de top 10 op een 11e plek. Een geweldig resultaat voor een land dat met jonge combinaties was afgereisd naar Tokyo.

Wij zijn als Veulenveiling Midden-Nederland meer dan trots op het geweldige visitekaartje wat Galanthos afgelopen week heeft afgegeven in Tokyo. Wij feliciteren de fokker Stal Shakira met dit prachtige succes. Extra bijzonder moet dit zijn geweest voor de eigenaresse Janine Niens-Opendorp. Zij kocht Galanthos in 2011 op onze veiling en heeft de ruin zelf opgeleid. Nu mag hij op het hoogste niveau schitteren en geniet zij nog steeds als eigenaar. Uiteraard ook felicitaties voor Mouda Zeyada die Galanthos keer op keer geweldig wist voor te stellen en ook het team achter hem! Op naar Parijs 2024!