Nieuwe aanpak slaat goed aan bij Veulenveiling Midden Nederland.

Een nieuwe locatie en een professionelere aanpak hebben afgelopen jaar voor een succesvolle veiling gezorgd. In een prachtige ambiance werden de veulens geveild. De prijzen lagen met een gemiddelde opbrengst van € 6.341,- beduidend hoger dan voorgaande jaren. Het bestuur had er alles aan gedaan om van de veiling een succes te maken. Zo is de veiling van buiten naar binnen gegaan. De nieuwe locatie “De Nieuwe Heuvel” was stijlvol aangekleed en dat zorgde voor een prachtige ambiance en een hele goede sfeer. De tribunes waren vol en de belangstelling was groter dan andere jaren. De nieuwe veilingmeester Johan Wilmink wist de kopers te interesseren. Er was veel aandacht besteed aan de selectie van de veulens, waarbij kwaliteit voor kwantiteit gaat. Voor 2012 verwacht het bestuur dat de positieve weg voortgezet kan worden.

Dit jaar was er ook nog een mooi succes te melden. Vier paarden die als veulen op de veiling waren geveild mochten door naar de hengstenkeuring in Den Bosch. Twee zijn ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Stegeren. Het gaat hier om de dressuurhengst Edison (Johnson x Houston x L Ronald, Cat. 450, Fok. L. van Aaken, Eig. W.L. Plaizier) en de springhengst Exeo Fortuna OMHG (Warrant x Corland x Voltaire, Cat. 324, Fok. R. Kouwenhoven, Eig. Stal Hendrix). Ook dit laat zien dat de selectie van de veulens zijn uitwerking heeft en dat onze slogan “Jouw topper van de toekomst koop je hier!” op waarheid berust.

Met betrekking tot de informatievoorziening wordt dit jaar ook een nieuwe stap gezet. De website van Midden Nederland (veulen-veiling.nl) zal dit jaar geheel worden vernieuwd, met als uiteindelijke doelstelling de geïnteresseerde mensen nog beter te informeren. Op deze site zullen ook de selectiedagen bekend gemaakt worden en is het mogelijk uw veulen aan te melden. De veiling is dit jaar op woensdag 5 september bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren. We hopen u te mogen verwelkomen.