Nederlands kampioen klapstuk Veulenveiling Midden-Nederland 2018

Ten overstaande van een uitverkochte VIP-loge kwamen vanavond bijna 70 veulens onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. De verwachtingen waren hooggespannen voor de Nederlands Kampioene en Nina Ricci maakte ze waar. Het donkere merrieveulen danste door de baan en mag voor 37.000 euro een nieuwe stal betrekken. 

Nina Ricci (Franklin x Uphill, f: M.R. & A.R. van Norel, Epe) zweefde de baan binnen met het in Ermelo verdiende kampioenslint om haar nek. Toen de teller pas bij 37.000 euro stopte, werd het duidelijk dat ze ook het veilingtopper lint aan haar verzameling mag toevoegen. Mercedes Verweij is de kersverse eigenaresse. “Een mooie investering voor mijn dochter, want die kan beter rijden dan ik,” grapt haar vader. De getalenteerde amazone runt de naar haar vernoemde Mercedeshoeve, wat te zijner tijd ook het nieuwe onderkomen zal worden voor Nina Ricci.De nummer drie van de Nationale Veulenkeuring in Ermelo, Nyandro JZ (Geniaal x Jazz, f: J.Zeewuster te Sleen en Erven J.S. de Jager), wist ook te bekoren. De aansprekende vos mocht als één van de laatste veulens te ring betreden en het was al snel duidelijk dat veel mensen ook voor hem waren blijven zitten. De Geniaal-nazaat blijft voor 20.000 euro behouden voor Nederland. Als één van de eerste in de arena was Nitron San, een nazaat van de beloftevolle jonge hengst Improver VDT. Ook dit hengstveulen blijft binnen de landsgrenzen, hij gaat naar de amazone Charlotte Kruiniger. “Helemaal verliefd op dit veulen, super blij met deze aankoop!” Er was echter ook deze editie weer genoeg interesse vanuit het buitland, zo vertrekt Nina AF naar Dubai, Nightdream CC naar Zweden en maakt Nemosch zijn de nieuwe eigenaresse uit Engeland dolgelukkig. No Limit (Totilas x Metall) en Nightfall (Fürstenball x Negro) zijn aangekocht door enthousiaste kopers uit Koeweit: “Van alle veilingen keken we het meest uit naar deze. Veulenveiling Midden-Nederland weet ons ieder jaar weer te verrassen met een topcollectie en daarbij hebben we het hier altijd geweldig naar ons zin. We hadden enkele favorieten dit jaar en we hebben twee daarvan kunnen aankopen, echt blij met deze talenten!”

Quabri de l’Isle-dochter voor 14.500 naar Ierland 
Ierland staat natuurlijk bekend om haar interesse in het springen en dit wordt dan ook het nieuwe thuisland van de interessant gefokte Natalie (Maestro vd Bisschop x Casalito) en Nirriena (Quabri de l’Isle x Indoctro). Laatstgenoemde was met 14.500 euro de topper van de springveulens. De Hardwell-zonen Newroel (mv.Verdi) en Newsflash (mv.Cantos) waren ook in trek. De kampioen van CK Brabant bracht 13.500 euro in het laatje en een hengstenhouder investeerde voor 11.000 euro in Newsflash, de reservekampioen van de NVK.

Ike van de Troostwijk Friese topper
Natuurlijk is Veulenveiling Midden-Nederland niet compleet zonder een paar Friese kwaliteitsveulens. De Alwin 469-zoon Ike van de Troostwijk werd het topstuk bij de Friezen: voor 15.000 euro wisselt de zwarte parel van handen. 

Marktconforme prijzen
“We hebben een avond met marktconforme prijzen gezien voor een kwaliteitsvolle collectie. Gemiddeld hebben de veulens 8.300 euro opgebracht. Natuurlijk hadden we gehoopt het gemiddelde van de vorige editie te evenaren, maar de markt is dit jaar wat gekalmeerd, dat blijkt ook uit andere veilingen. Wat we daarbij ook voor het eerste jaar hanteren is de verkoopprijs exclusief BTW, dat is natuurlijk ook even wennen voor -met name de particuliere- kopers. Al met al, kijken we tevreden terug op een mooie avond met een gezellige sfeer en fijne veulens. We hebben een groot aantal zeer tevreden kopers uit binnen- en buitenland waar deze toppers van de toekomst zeer goed terecht komen!” concludeert voorzitter Joop van Wessel. 

VeilingtopperNinaRicci2018Mercedes Verweij mag zich de nieuwe eigenaresse van Nina Ricci noemen