Nationale Veulenkeuring

Vrijdag 18 augustus werd de Nationale veulenkeuring te Ermelo gehouden. De kwaliteit bij zowel de spring als dressuur veulens was van een zeer hoge kwaliteit. Vier geselecteerde veulens verschenen in de baan.

De Harley VDL-zoon Magnifico Eickenrode van de familie van der Waaij te Kootwijkerbroek stond in een zeer kwaliteitsvolle rubriek. Hij werd omgeschreven als charmant, veel bloed vertonend met een zeer goede galop met veel techniek in de benen. De moeder is een elite, sport merrie van Indorado en dan het bloed van Indoctro.

Het merrie veulen Marcella, vader Chapeau TN x een prok merrie van Verdi, liet zich zeer goed zien, Fraai van type, hoogbenig met een galop met veel balans. Het fokproduct van J.Saaltink te Laren werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring en behaalde daar een eervolle tiende plaats.

Maestro CC de Habanna zoon wist wederom te imponeren met zijn stoere model en zijn krachtige beweging in zowel draf als galop. Het fokproduct van C.A.J. van Diemen te Heerhugowaard is gefokt uit een elite, preferente IBOP merrie van Prestige VDL en daarachter het bloed van Krack C.

De Apache zoon Mon Apache Is hoogbenig vertoond veel ras en beweegt zeer tactmatig met veel voorbeen en zeer goed gebruik van het achterbeen. Mon Apache is gefokt door T.B.Hassink te Zeewolde. De moeder is de best fokkende Undigo dochter Aisha. Van hem stond een volle zuster van Mon Apache in de kopgroep bij de driejarigen