Mooi bedrag van 3.800 euro voor Manege zonder Drempels

Ieder jaar veilt Veulenveiling Midden-Nederland ook enkele items ten behoeve van een goed doel. De veiling werd geopend met een dekking van Cornet Obolensky, aangeboden door de heer Van der Lei. Halverwege de avond verscheen de KWPN goedgekeurde hengst High Shutterfly (v.Sir Shutterfly) in de ring.  Eigenaren Hans van der Louw en Lauw van Vliet schonken een dekking van deze hengst ten behoeve van het goede doel. 

Dit jaar is de opbrengst van € 3.800,- voor Manege zonder Drempels, een manege met hart voor mens en dier. De Manege is in het bijzonder voor mensen met Ernstige Meervoudige Beperkingen (EMB). In de prachtig beschilderde binnenmanege kunnen zij op de speciale huifbedden paardrijden. De bewegingen van de paardenruggen zorgen, bij deze vaak rolstoelgebonden kinderen en volwassenen, voor plezier en ontspanning. Ouders en begeleiders constateren vaak een verbetering van bijvoorbeeld spasmen, obstipaties of slijmophoping. Voor weekends en vakanties van groepen en gezinnen, zijn er speciaal aangepaste appartementen. Buiten zijn de stallen, het paddock paradise waar de paarden het hele jaar door buiten lopen, een speeltuintje en ruime paden waarop in de zomer wordt gereden. De Manege zonder Drempels is volledig rolstoeltoegankelijk. Gasten van de appartementen kunnen beschikken over fietsen, rolstoelfietsen, skelters.

 

IMG 0927 T

Op de foto Anja van Velzen en Pieter Osterveld van manege zonder Drempels en enkele leden van het bestuur van Veulenveiling Midden Nederland Joop van Wessel, voorzitter, Ton Haanschoten, penningmeester, Bep Haanschoten, secretaris