Mister Red Texel veilingtopper met 50.000 euro

Het beloofde op voorhand al een goede veiling te worden, de collectie was veelbelovend, het rumoer positief en animo groot. De verwachtingen werden waargemaakt met een veilingtopper van 50.000 euro en een gemiddelde van ruim 10.000 euro. 

De veiling werd geopend met een bronzen beeld van de hand van Jacqueline van der Veer, ter behoeve van Stichting Huifbedrijden Barneveld. Dit leverde een prachtig bedrag van 2.000 euro op. De avond kende vervolgens een goed begin met 24.000 euro voor het eerste dressuurveulen Mark (v.Glock’s Toto Jr). Deze goed bewegende Mark werd reservekampioen van de veulenkeuring in Terschuur en is zeer goed gefokt. Dat was de welbekende Blue Hors uit Denemarken ook opgevallen en zij bleken de langste adem te hebben. Voor hetzelfde bedrag verhuist ook Midnight Dream (v.Electron), die duidelijk veel fans in het publiek had zitten. Er werd ook telefonisch geboden vanuit onder andere Amerika en Oostenrijk, maar uiteindelijk zal zij naar de stallen vertrekken van de internationale Grand Prix amazone Laura Reija uit Spanje. Laatstgenoemde wist nog een dressuurveulen aan haar collectie toe te voegen: de apart gefokte en met veel kracht marcherende Mirenda (v.Glock’s Flavio). Dit merrieveulen stelde voor haar fokker een prachtig bedrag van 21.000 euro veilig. Laura Reija was razend enthousiast: “Ik ben helemaal in de wolken! We mogen mijn twee favoriete veulens van de veiling mee naar huis nemen en ik kijk dan ook uit naar een fantastische toekomst met hen!” Maestro CC (v.Habanna) vertrekt eveneens over de grens, hij komt in handen van een dressuuramazone uit Koeweit. Zij reageerde op social media: “Ik ben zeer blij, ik had nooit kunnen dromen het geluk te hebben om dit veulen in handen te krijgen!”

vdlinde-redKlapper voor Texel veulen
De ‘wildcard’ Manhattan werd op de afstammelingenkeuring verkozen tot beste nakomeling van de jonge hengst Indian Rock. 
Het publiek liet duidelijk merken eveneens gecharmeerd te zijn van dit veulen en de veilinghamer klonk pas na 39.000 euro.  Mambo No 5 VDP (v.Revolution) uit de interessante merrie Gucci VDP bracht 22.000 euro in het laatje. Zijn moeder liet tussen de bedrijven door nog even zien waarom dit veulen via Embryotransplantatie werd gefokt; zij staat als zesjarige in het Z1 nog maar aan het begin van haar sportcarrière. De absolute klapper werd echter gemaakt door Mister Red Texel, deze buitenaards goed bewegende zoon van Daily Diamond demonstreerde even even hoe betoverend een dressuurveulen kan zijn. Dit werd gewaardeerd met 50.000 euro, een zeer waardige veilingtopper! 

Maserati F topper van springveulens
De topper bij het springen werd Maserati F. Dit Comme Il Faut veulen uit de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera was duidelijk in trek, het eindbedrag was 19.000 euro. Mister Cornet (v.Cornet Obolensky) mocht voor 12.000 euro van eigenaar wisselen. De bijzonder gefokte Mr Bean, een nakomeling van Mr Blue, verhuist voor 10.500 euro naar een nieuw stal. De veulenkeuringkampioenen Marcella (v.Chapeau TN) en Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL) mocht ook op veel biedingen rekenen, uiteindelijk liet de veilingmeester bij 9.000 euro zijn hamer op het hout vallen. Dit bedrag werd ook betaald voor Coblenco Z (v.Cornet Obolensky) en Miraculeus-Larus (v.Heart Touch). Deze veulens blijven op Nederlandse bodem in tegenstelling tot Madge AL (v.Casago) uit een 1.40m merrie van Darco, hierbij trokken de Duitse bieders op de VIP aan het langste eind: “Wat een mooie veiling vanavond, we hebben genoten en zijn heel blij met dit mooie merrieveulen!”

Omer 493 levert Friese topper
Er was ook veulenaanbod vanuit Duitsland, Francis vom Friesenhof Altmark was een van de topverkopers bij de Friezen en liet de teller stoppen bij 18.000 euro. Zij moest echter haar meerdere erkennen in Drys ut de Westereen, de Omer 493-zoon die voor 19.000 euro werd verkocht. 

Daily Diamond x Jazz bMister Red Texel (v.Daily Diamond)