Kees 531 wint dekhengstenrubriek CH Lunteren

Tijdens CH Lunteren maakte Kees 531, ook bekend als onze oud-veilingtopper Kees van Raepshille, zijn debuut voor de concourswagen. De deftige hengst werd gereden door Henk Hammers en maakte veel indruk. Als winnaar van de dekhengsten rubriek wist hij de Tjebbe 500-bokaal op zijn naam te schrijven!

Phryso:
Eén van de hoogtepunten van het concours in Lunteren is sinds 2012 de ingevoerde rubriek dekhengsten voor de concourswagen. Deze rubriek, oorspronkelijk begonnen op de befaamde klompenavonden in Zwolle, is overgenomen door het concours en in eerste instantie geadopteerd door destijds het KFPS en de bond van hengstenhouders. Inmiddels is de rubriek omgedoopt tot de Tjebbe 500-bokaal en biedt Stalhouderij De Zadelhoff tezamen met Dekstation De Nieuwe Heuvel deze rubriek nu aan.
Hoe bijzonder is het dan nu dat de eerste goedgekeurde zoon van Tjebbe 500, namelijk Kees 531 zich nu mag scharen in het rijtje winnaars van deze rubriek. In handen van Henk Hammers presenteerde Kees 531 zich voor het eerst in tuig en liet meteen een bijzonder indrukwekkende indruk achter. De hengst toonde zich met ontzettend veel ruimte, een heel sterk voorbeengebruik, goede houding en veel looplust.