Icelos Eickenrode (v.Dakar VDL) wint Vrijspringen Oirschot

icelosprijs2017Vrijdagavond jongstleden vond de jaarlijkse competitie Vrijspringen Oirschot plaats in Manege ‘t Vierspan. Ook dit jaar was er veel animo, wat bleek uit het sterke deelnemersveld dat bijna 50 drie- en vierjarige springtalenten telde. Niemand minder dan Bert Romp beoordeelde de jonge paarden op techniek, afdruk, vermogen en algemene indruk. 


In de groep van vierjarigen kwam Knegt’s Icelos (ex: Icelos Eickenrode) aan start. De eigenaren familie van Eerd kochten deze hengst aan op Veulenveiling Midden-Nederland in 2013. De Dakar VDL-zoon zag het levenslicht op Stal Eickenrode, van fokker J. van der Waaij uit Kootwijkerbroek.

Icelos wist vorig jaar al de tweede plek te bezetten, maar deed er dit jaar nog een schepje bovenop. Na eerst op overtuigende wijze de winst bij de vierjarigen te grijpen, leverde de score van 30.6 punten tevens het overall kampioenschap op. 

Bert Romp zei over Icelos: “Een ontzettend fijn paard, dat goed is ontwikkeld. Hij toont lengte, formaat en goede reflexen. Een veelbelovend paard voor de toekomst.” 

Icelos Oirschotkampioen2017klein


Foto (C) Ton Stappers, www.destapfotografie.nl