Ibiza & Gotilas du Feuillard geselecteerd voor WK Jonge Dressuurpaarden

Bekende gezichten op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo dit jaar. Nadat Farzana G (v.Ampere) afgelopen jaar de finale wist te behalen bij de zevenjarige talenten, mogen Veulenveiling Midden-Nederland alumni Ibiza en Gotilas du Feuillard dit jaar hun kansen beproeven. 

Gotilas du Feuillard werd in 2011 geveild in Lunteren en droeg toen nog de naam Gotitas de Amour US. Het fokproduct van Unlimited Stables in Lunteren staat in Frankrijk op  Pamfou Dressage en zal in Ermelo dan ook onder Franse vlag varen. Onder Corentin Pottier domineerde de zwarte hengst zijn leeftijdscategorie. De Franse hippische federatie heeft dan ook alle vertouwen in de jonge combinatie. Gotilas wist dit jaar veel progressie te boeken met maar liefst zes overwinningen en twee tweede plaatsen. Corentin Pottier antwoordde na de laatste selectie: “Gotilas is heel fijn te rijden en ik vond het direct al een goed paard. Hij leert snel en wil altijd gaan. Een fantastisch paard die een super gevoel geeft.” 

Ibiza in Nederlandse selectie
De KWPN-gefokte, maar in Duitsland goedgekeurde Ibiza (v.Desperado) mag met Juliane Bronckhorst de Nederlandse driekleur gaan verdedigen in Ermelo. De machtige voshengst is door zijn prestaties en nafok immens populair in ons buurland. Zo wist hij afgelopen weekend op het Vechtaer Fohlenchampionat de kampioen merrieveulens dressuur en reservekampioen hengstveulens dressuur te leveren. Met name de Duitse concurrentie zal Ibiza in de gaten houden, nadat hij op verscheidene sporttesten dit jaar en vorig jaar consequent als één van de topscoorders gold. 

GotilasduFeuillard
Gotilas du Feuillard & Corentin Pottier, (C) Pamfou Dressage