High Shutterfly valt op met goede uniforme collectie veulens

Vrijdag en zaterdag werd er op het Nationaal Hippisch Centrum de afstammelingenkeuring georganiseerd. Zaterdagmiddag mochten de nakomelingen van de in 2012 op Veulenveiling Midden-Nederland geveilde hengst High Shutterfly (v.Sir Shutterfly) in de ring verschijnen. De hengst viel met zijn goede afstammelingen positief op , een knappe prestatie gezien de geduchte concurrentie.  De jury gaf als lovend commentaar: “Heel uniforme groep goed ontwikkelde en goed in rechthoeksmodel staande veulens, die goed rijtypisch zijn en veel volbloeduitdrukking hebben in bouw en model. Ze hebben een ietjse teer maar heel correct fundament. In beweging valt vooral op dat de veulens heel lichtvoetig zijn in zowel in draf als galop.”

Rapport van de inspectie:
High Shutterfly toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, aansprekende, hoogbenige veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De veulens hebben een aansprekend hoofd. De hals is goed van lengte en vorm. De stand van het achterbeen is enkele keren sabelbenig. De croupe is enkele keren hellend met genoeg lengte. De stap is correct en ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte, souplesse en balans. De galop is lichtvoetig, goed van ruimte en vertoont veel souplesse en balans.

Dekadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens: High Shutterfly kan het model verbeteren en maat, formaat, reflexen en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij. 

eng
The KWPN-approved stallion High Shutterfly, that was sold in our 2012 auction, had his first Offspring Inspection today. Find out more about the KWPN Offspring Inspection here.  The stallion’s offspring stood out from the crowd, and the judges praised their rectangular and well-developed model with a lot of presence and high-blood expression in their build and model. In their movement their light footedness in both the trot and canter stand out. The full report will follow soon. 
HighShutterfly hoofd