Gouden KWPN-speld voor Dirk Reijne

Afgelopen zaterdag organiseerde KWPN Regio Noord-Holland een waarderingsshow voor inspecteur Dirk Reijne. Na 36 jaar zal hij eind dit jaar terugtreden als inspecteur. Voor zijn jarenlange inspanningen kreeg Dirk Reijne uit handen van KWPN-bestuurslid Egbert Schep de gouden KWPN-speld uitgereikt.

Begin jaren ’80 werd hij inspecteur van regio Noord-Holland en tot de dag van vandaag voert hij deze taak nog steeds uit. Inmiddels is hij ook al vijftien jaar inspecteur van regio Zuid-Holland, heeft hij van 2003 tot en met 2011 zitting genomen in de herkeuringscommissie van het Gelders paard en is hij ruim zes jaar inspecteur geweest van regio Gelderland. De interesse voor fokkerij zit Dirk in het bloed, maar die belangstelling gaat veel verder dan alleen paarden. Zijn activiteiten als schapeninspecteur en inspecteur van het runderstamboek Blonde d’Aquitaines droegen eraan bij dat Reijne in 2012 onderscheiden werd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vanaf nu is hij ook in het bezit van de gouden KWPN-speld.

Het bestuur van Veulenveilling Midden-Nederland wil Dirk Reijne van harte feliciteren met deze welverdiende gouden speld! 

Dirk Reijne KWPN-speldBron: KWPN , foto: Marielle Dekker Fotografie