Gotilas du Feuillard in het NRC

Vandaag verscheen het NRC met daarin een artikel over Totilas. In dit artikel komt ook de door Veulenveiling Midden-Nederland verkochte Gotilas du Feuillard aan bod:

Je zou denken dat de stamboom van Totilas-nazaten garant staat voor hoge aankoopbedragen. Maar zo simpel is het niet, zeggen kenners, want veel factoren bepalen of een paard zich onderscheidt in de wedstrijdsport, en genen zijn zeker niet het belangrijkste. „Er bestaat niet zoiets als een succesrate van 100 procent”, zegt de Franse ruiter Corentin Pottier, die in 2017 de achtjarige ruin Gotilas du Feuillard cadeau kreeg van zijn vader. „Mensen kopen geen paard omdat het een kind van Totilas is. Ze kopen een paard omdat het kwalitatief goed is.”

Volgens Pottier kosten de best presterende nakomelingen van Totilas tussen de honderdduizend euro en een paar miljoen – getallen die Paul Schockemöhle na enig aandringen bevestigt.

Het liefst zou Pottier zijn paard elke dag rijden. „Hij is zó cool in zijn hoofd en hij doet zó zijn best”, jubelt hij. „Ik heb niet de brutaliteit om te beweren dat Gotilas du Feuillard net zo goed wordt als zijn vader, maar ik weet zeker dat hij veel potentie heeft en het ver kan schoppen.”

Klik hier voor het volledige artikel.