Geslaagde 20e jubileumeditie

Een topcollectie veulens, een uitverkochte VIP en een groot aantal paardenliefhebbers in het publiek. Alle ingrediënten waren gisteravond aanwezig tijdens de 20e editie van de Veulenveiling Midden-Nederland op de prachtige locatie van De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Met prachtige bedragen voor zowel de Friese als de rijpaardveulens, kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie! Veilingtoppers van 2022 zijn Taco fan de Groenesteegh (v. Auwert) en Sisy BR (v. Bloomberg).

Met een enorm aantal online bieders en een volle VIP-tribune waren de verwachtingen hoog gespannen! Sisy BR werd de veilingtopper bij de rijpaardveulens. Voor €26.000,- kwam zij in Deense handen. Net als Sisy BR liep ook Simon W.V. (v. Jazz) mee op de NVK en die kwaliteit is het koperspubliek niet ontgaan. Voor €24.000,- vertrekt hij naar zijn nieuwe eigenaar. Shakira Marein E (v. For Romance) deed ook goede zaken en liet de hamer vallen op €18.000,-.

Veulentoppers
Het eerste veulen wat de baan betrad, Special Edition Texel (v. Glamourdale) werd gelijk voor een mooie prijs van €17.000,- verkocht. De hamer van veilingmeester Johan Wilmink viel op dat bedrag ook voor Suzy Marein E (v. Florida) en Elias Grandia (v. Emerald van ‘t Ruytershof), die daarmee ook het duurste springveulen is. Voor Silvano (v. Highway TN) stopte de teller op €12.000,-. Het succes van de bij Veulenveiling Midden-Nederland geveilde Friese veulens is niet onopgemerkt gebleven. De friezen waren goed in trek en absolute topper werd Taco fan de Groenesteegh (v. Auwert 514) die voor €38.000,- vertrekt. De andere Friese veulens komen allen uit rond de €19.000,-! Hoewel een groot gedeelte van de geveilde veulens in Nederland blijft, vertrekken er ook een aantal veulens naar landen als Polen, Ierland, Denemarken, Duitsland en Amerika!

Goede doel
Voor het goede doel werden er 2 items geveild voor het Prinses Maxima Centrum. Een schilderij en een appel en peer op sokkel werden voor mooie prijzen verkocht. Daarmee zal het volledige bedrag van €4.300,- gedoneerd worden. Vaste prik op Veulenveiling Midden-Nederland is ook het huldigen van fokkers van bewezen oud veilingpaarden. De fokkers van Farzana G (v. Ampère), Knight Rider (v. Uphill) en Chaplin (v. Verdi) werden in het zonnetje gezet en ontvingen een prachtige foto van hun fokproduct en een mooie bos bloemen.

Voorzitter Joop van Wessel blikt terug op een geslaagde 20e editie: “We hebben een hele goede veiling gehad, waarbij er echt hoge bedragen werden neergelegd grote groep veulens. Vanuit de hele wereld is meegeboden en meegekeken. De prijzen gingen boven verwachting en dat geeft toch een extra boost aan deze jubileumeditie.”

De gemiddelde prijs komt uit op €10.268.

Veilingtopper bij de rijpaardveulens, Sisy BR (v. Bloomberg)