Farzana verkocht naar Shanna Baars

Dressuurstal van Baalen en Yvonne Termeer hebben de zevenjarige topmerrie Farzana verkocht aan Shanna Baars, nu nog succesvol bij de pony’s. De Ampère-dochter is met Mara de Vries in het zadel succesvol in de Lichte Tour. Farzana werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem en als veulen verkocht aan Yvonne Termeer op Veulenveiling Midden-Nederland. 

‘Het is een prachtige deal zo’, vertelt amazone Mara de Vries aan de Hoefslag. Zij is degene die de merrie begin 2016 op Dressuurstal Van Baalen overnam van stalamazone Lisanne der Nederlanden en opleidde tot het niveau waarop ze nu loopt: de Lichte Tour. Daarin behaalt het duo vanaf hun debuut in april dit jaar al huizenhoge scores. Daarnaast liep Farzana mee in de finale van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo dit jaar.

Mara laat weten dat het de bedoeling was om Farzana ‘ooit’ te verkopen. ‘Na het WK was er veel vraag naar haar. En daarom is het zo gaaf dat ze gewoon in Nederland blijft, beter nog, gewoon bij Dressuurstal Van Baalen! Ook voor mede-eigenaresse Yvonne Termeer is dit superleuk.’ 
Nieuwe amazone Shanna Baars is een leerlinge van Coby van Baalen. ‘Ze zit in haar laatste jaar bij de pony’s met Don Camillo du Bois, in het A-kader; in 2018 richt ze zich dan ook op het EK Pony’s. Af en toe zal ze al in het zadel van Farzana plaatsnemen. Zo kunnen die twee geleidelijk aan elkaar wennen’, aldus Mara.

Voorlopig blijft Mara zelf de expressieve merrie rijden. ‘Ik ga nog even lekker van haar genieten.’, laat Mara weten. ‘Hopelijk kunnen we samen nog wat buitenlandse wedstrijden meepakken, wie weet dezelfde wedstrijden die Shanna ook rijdt met haar pony. En als Shanna haar overgenomen heeft, kom ik nog altijd langs haar stal om haar een aai te geven!’

Bron (C): De Hoefslag

Farzana Ampere NKkampioen2016