Farzana Nederlands Kampioen

De in 2010 geveilde Farzana is afgelopen weekend in Ermelo Nederlands Kampioen geworden in de klasse Z2. 
De Ampère-merrie werd gefokt door M.G.M. Gerner uit Marienheem en verkocht aan Yvonne Termeer op de veiling in Lunteren, inmiddels is de merrie in mede-eigendom van Coby van Baalen. Voorheen werd Farzana uitgebracht door Lisanne van der Nederlanden , sinds april verschijnt zij met Mara de Vries aan start. 

Mara de Vries gaf als commentaar aan Horses.nl: “Na gisteren wist ik dat ik hele goede papieren had om te winnen. Maar vandaag stond iedereen weer op nul. Het moet dan gewoon weer gebeuren”, vertelt De Vries. “Farzana is een hele talentvolle merrie die pas zes jaar oud is. Dit was pas haar tweede Kür op Muziek. Ze was er gewoon, geen fouten gemaakt. Ik denk niet dat het beter had gekund. Geweldig!”

“Ik rijd Farzana sinds april. We hebben de WK Selectie gereden en de Pavo Cup, dat ging ook eigenlijk heel goed. Omdat ze pas zes is was de Hippiade nog een heel mooi doel om naar te werken. De afgelopen weken hebben we met Coby van Baalen heel erg op de details kunnen oefenen. Dat kun je nu ook wel terug zien in de proef. Het voelt heel zeker, het is geen toeval. Dat is voor zesjarig paard wel heel erg knap.” 

De merrie van Yvonne Termeer en Coby van Baalen krijgt eerst een vakantie, maar De Vries hoopt haar volgend jaar in de Lichte Tour te starten.

Veulenveiling Midden-Nederland feliciteert de fokker, eigenaren en amazone van harte met dit prachtresultaat! 

Farzana Ampere NKkampioen2016