Even voorstellen: Marcel van Manen

De meesten onder jullie zijn vast al bekend met de organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland. Die bestaat immers voornamelijk uit stamgasten van concoursen, hengstenshows, keuringen en andere paardengerelateerde evenementen. We zijn als lokaal initiatief begonnen, maar inmiddels vinden fokkers en kopers ons uit het hele land – en ver daarbuiten! Die groei en vooruitgang is natuurlijk geweldig, maar we houden graag vast aan onze laagdrempeligheid en korte lijntjes. Dus leek het ons goed om hier elke week iemand kort voor te stellen. Weet u wie er met de selectiedagen bij u op de koffie komt of aan wiens jasje u mag trekken bij vragen!

Dit keer valt Marcel van Manen de eer te beurt. Marcel runt samen met zijn vrouw Tamara, MT Stables in Kootwijkerbroek. Dit topteam is met name gespecialiseerd in de merrie- en hengstenkeuringen waar zij al menig succes hebben geboekt. Het keuringsklaar maken is een vak apart en Marcel en Tamara hebben inmiddels bewezen hier zeer bedreven in te zijn.

Sinds enkele jaren maakt Marcel deel uit van de selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland, maar eigenlijk is hij al veel langer verbonden aan de veiling in Lunteren: “Mijn vader heeft samen met Joop en enkele anderen de veiling opgericht. Daarom was ik er vanaf het eerste jaar al bij betrokken. Ik ben begonnen als voorbrenger, vervolgens aanjager, later heb ik de positie van hoekman bekleed en uiteindelijk hebben ze mij gepromoveerd naar de selectiecommissie. Ben er dus op een heel natuurlijke manier ingegroeid,” lacht Marcel.

Waarom past Veulenveiling Midden-Nederland zo goed bij jou?
“Uiteindelijk is de sfeer die bij ons in de organisatie alsook op de veiling hangt, het allerleukst van alle veilingen. De selectiedagen zijn lang, maar het blijft altijd gezellig en gemoedelijk. Dat maakt voor mij het verschil.”

Wat is jouw missie dit seizoen?
“We gaan zoals altijd weer op zoek naar dat totaalplaatje. Een compleet, kwalitatief veulen met uitstraling. En natuurlijk streven we ieder jaar weer naar tevreden kopers en fokkers. Een mooie uitdaging, die ik met veel zin aanga!”

Hebt u uw veulen(s) al aangemeld voor de selectiedagen? Opgeven kan in vier simpele stappen via ons aanmeldformulier. Zijn er meerdere veulens bij u geboren of hebt u vragen? Neem dan contact met ons op!