Even voorstellen: Joop van Wessel

De meesten onder jullie zijn vast al bekend met de organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland. Die bestaat immers voornamelijk uit stamgasten van concoursen, hengstenshows, keuringen en andere paardengerelateerde evenementen. We zijn als lokaal initiatief begonnen, maar inmiddels vinden fokkers en kopers ons uit het hele land – en ver daarbuiten! Die groei en vooruitgang is natuurlijk geweldig, maar we houden graag vast aan onze laagdrempeligheid en korte lijntjes. Dus leek het ons goed om hier elke week iemand kort voor te stellen. Weet u wie er met de selectiedagen bij u op de koffie komt of aan wiens jasje u mag trekken bij vragen!

We beginnen met de oprichter en voorzitter van de Veulenveiling Midden-Nederland: Joop van Wessel. Samen met een deel van het bestuur van de Paardenfokdag Veluwe & Vallei nam Joop 17 jaar geleden het initiatief voor Veulenveiling Midden-Nederland. Vanuit de deelnemers van de Paardenfokdag kwam steeds vaker de vraag naar een veiling. “De eerste veiling bestond enkel uit rijpaardveulens die deelnamen aan de Paardenfokdag in combinatie met enkele tuigpaardveulens. Ino Meijer werd bij de eerste editie betrokken om een start te maken en adviseerde het bestuur om minimaal 5 jaar vol te houden. Ondanks mindere jaren besloot het bestuur dit advies op te volgen. Het resultaat mag er 17 jaar later zeker zijn.” vertelt Joop.

Met dank aan regionale hengstenhouders is het de Veulenveiling Midden-Nederland gelukt om zich te nestelen tussen de andere grote veulenveilingen. Joop verklapt het succesvolle recept: “Onze veiling wordt gekenmerkt door kwaliteitsvolle veulens, een goede en gezellige sfeer en de inzet van een hele grote groep vrijwilligers.”

Hebt u uw veulen(s) al aangemeld voor de selectiedagen? Opgeven kan in vier simpele stappen via ons aanmeldformulier. Zijn er meerdere veulens bij u geboren of hebt u vragen? Neem dan contactmet ons op!