Even voorstellen: Dirk Reijne

De meesten onder jullie zijn vast al bekend met de organisatie van Veulenveiling Midden-Nederland. Die bestaat immers voornamelijk uit stamgasten van concoursen, hengstenshows, keuringen en andere paardengerelateerde evenementen. We zijn als lokaal initiatief begonnen, maar inmiddels vinden fokkers en kopers ons uit het hele land – en ver daarbuiten! Die groei en vooruitgang is natuurlijk geweldig, maar we houden graag vast aan onze laagdrempeligheid en korte lijntjes. Dus leek het ons goed om hier elke week iemand kort voor te stellen. Weet u wie er met de selectiedagen bij u op de koffie komt of aan wiens jasje u mag trekken bij vragen!

Deze week de zeer gewaardeerde Dirk Reijne uit Barsingerhorn,hij gaat nu zijn derde jaar in als lid van de selectiecommissie van Veulenveiling Midden-Nederland. Dirk is een inspecteur in hart en nieren. Een bekend gezicht voor eenieder die zich bezighoudt met keuringen, of het nu schapen, runderen of paarden betreft. Per 1 januari j.l. heeft hij na 38 jaar zijn KWPN-inspecteursjasje aan de wilgen gehangen, voor zijn tomeloze inzet heeft hij van het stamboek de prestigieuze Gouden Speld ontvangen. Er is niemand die zo in geuren en kleuren kan vertellen over het keuren als Dirk. Over de jaren heeft hij rits aan belevenissen om kunnen zetten in goede verhalen; vraag er gerust naar, bij dat kopje koffie.

 

Dirk, waar ben jij nu naar op zoek komende selectiedagen?“We zijn op zoek naar aansprekende veulens, die zeer goed kunnen bewegen. Daarbij vinden wij het belangrijk om een correcte bouw niet uit het oog te verliezen. De afstamming moet natuurlijk interessant zijn, de markt vraagt om sport en predicaten in de stam. We zoeken zowel veulens van bewezen vaderdieren alsook van interessante jonge hengsten.”

 

Als voormalig KWPN-inspecteur heb je natuurlijk veel ervaring, hoe zet je die nog meer in?“In de selectiecommissie beseffen we ons goed dat we hier zijn om iets voor de fokkers te doen. We moeten elkaar helpen en waar het kan ook een beetje extra service verlenen. Fokkers mogen op selectiemomenten een eerlijke beoordeling met heldere uitleg verwachten, maar desgevraagd ook tips en fokadvies.”

 

Hebt u uw veulen(s) al aangemeld voor de selectiedagen? Opgeven kan in vier simpele stappen via ons aanmeldformulier. Zijn er meerdere veulens bij u geboren of hebt u vragen? Neem dan contactmet ons op!