CK Gelderland: voormalige veilingcollectie succesvol bij driejarige merries

19 juli vond de CK Gelderland te Ermelo plaats. Twee driejarige merries die als veulen zijn geveild op Veulenveiling Midden Nederland kwamen hier aan start en schopte het tot de finale. De twee blikvangers genaamd Gurona en Galina mogen daarom in augustus wederom aantreden in Ermelo om de strijd aan te gaan met de beste merries van Nederland in de Nationale Merriekeuring.

Gurona (v.Charmeur uit voorl. Keurmerrie Turona v.Negro, fokker M.J. Wijlaars te Nuenen) ontving al 80 punten voor haar exterieur en 90 punten voor haar beweging op de stamboekkeuring te Wamel. De vosmerrie die in 2011 via de veiling in handen van M. Castein in Beekbergen kwam, viel daar positief op. Henk Dirksen tijdens de SK Wamel: “We hebben verschillende Charmeurs in de ring gehad vandaag en zij vielen zonder meer positief op, in hun front maar met name ook door het gebruik van het achterbeen. De charmante Gurona paste goed in het plaatje en liet een heel mooi front zien en tevens een hard en correct fundament. Haar achterbeengebruik was extra en viel steeds op, zowel in draf als in galop. In beweging toonde ze van nature veel houding en balans.” Op de CK Gelderland werd de merrie beloond met een achtste plaats in de finale en verdiende hiermee een ticket voor de Nationale Merriekeuring.

Galina (v.Bordeaux uit keur- sportmerrie Pralina v.Jazz, fokker T. en J. Deenen te Heyen) behaalde op de stamboekkeuring te Ede op 2 juli jongstleden al 75 punten voor exterieur en 85 punten voor bewegen. Dirksen: “Voor een hogere score had ze een fractie langer gelijnd kunnen zijn, maar ze toonde wel veel ras en bewoog geweldig. Met kracht en expressie en veel tritt in de benen. Daarbij kon ze heel goed schakelen. Voor beweging scoorde ze dan ook 85.” Op de CK Gelderland deed Galina , nu in eigendom van R.A.G. van Klooster uit Eemnes, er nog een schepje bovenop en liep op lichtvoetige wijze zo naar de vierde plek in de finale. Ook Galina is hiermee geselecteerd voor de Nationale Merriekeuring in augustus.

Bent u benieuwd naar de merries en wilt u de prestatie op de CK Gelderland terug zien? Ga dan naar www.kwpn.tv en vul de naam van de desbetreffende merrie in in het zoekgebied. Let op: deze video’s zijn allee beschikbaar voor KWPN-leden.