Chacco Blue-zoon Rafi Grandia veilingtopper Veulenveiling Midden-Nederland

Gisteravond beleefde de Veulenveiling Midden-Nederland een prachtige 19e editie. Topper van de avond werd met €23.000,- Rafi Grandia (v. Chacco Blue). Hij blijft behouden voor Nederland en vertrekt naar de stallen van een vaste koper van Veulenveiling Midden-Nederland. Ook de Nederlands kampioen van de springveulens Racoon W (v. Cantona TN) was populair. Hij vertrekt voor €16.000,- naar Zweden. Stal Grandia had ook succes bij de dressuurveulens. Reservekampioen van Zuid-Holland Ragnar Grandia bracht €14.500,- op! Voor het Prinses Maxima Centrum Foundation werd bij de opening van de veiling ook al een mooi bedrag opgehaald. Ruim €6000,- komt volledig ten goede aan dit doel.

Springveulens domineren
Opvallend veel springveulens werden voor mooie prijzen verkocht naar verschillende landen. Zo kocht Europees kampioen bij de Young Riders Szihai Gyula voor €11.500,- de Grandorado TN-zoon Rhandocento HSH aan. Realinde J.J. (v. Comme Il Faut) vertrekt samen met Kylian AL Z (v. Kannan) en Riolitas (v. Chaccoon Blue) naar Ierland. Een groep jonge springruiters uit Nederland hield o.a. Rolex (v. Chacfly) voor €10.000,- in Nederland.

Dressuurliefhebbers gaan los voor toptalenten
Stalgenoten Rymynola M (v.Kjento) en Rynola M (v. First Date) waren echte publiekslievelingen en vertrekken voor respectievelijk €11.500,- en €10.000,- naar hun nieuwe eigenaren. Ook Vaderland-zoon Revolution had veel fans. Hij blijft voor €11.000,- behouden voor Nederland. De 6 Friese veulens konden ook rekenen op veel belangstelling van dressuurliefhebbers. Absolute topper was Rock fan de Groenesteegh (v. Auwert 514) met €18.000,-. Voor hem waren er meerdere dressuurstallen die hun kans probeerde te grijpen om dit stoere hengstveulen in handen te krijgen. Ook Quin fan de Groensteegh (v. Tiede 501) en Sebas van de Elsenerhof (v. Tjebbe 500) waren met €17.000,- in trek.

Avond vol hoogtepunten
Voorzitter Joop van Wessel blikt terug: “We kijken terug op een geslaagde editie. Met meer publiek dan vorig jaar leek het als vanouds. Maar de 15 online verkochte veulens laten wel zien, dat we niet meer onder deze vorm van veilen uitkomen. Veulenveiling Midden-Nederland zal daarom deze hybride vorm behouden om ook in de toekomst een succesvolle veiling te kunnen organiseren. Met een gemiddelde prijs van bijna €8.800,- kijken we tevreden terug en hebben we de toon gezet voor ons jubileumjaar in 2022.”

De resultaten zijn hier terug te vinden.


Veilingtopper Rafi Grandia!