5 VVMN hengsten door naar Den Bosch

Niet minder dan tien hengsten die als veulen werden verkocht op Veulenveiling Midden-Nederland mochten aantreden in de eerste bezichtiging in Ermelo. Een mooi teken van vertrouwen en geloof van hun eigenaren. De hengstenkeuringscommissies nodigden 5 hengsten uit voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. 

De eerste die een ticket verdiende was Lay Out, een nakomeling van Verdi TN uit Vallei Roos prok elite (v.Tangelo van de Zuuthoeve), gefokt door J.J. Ilbrink and J.H. Ilbrink-Lueks, Barchem en in eigendom van J. van Meever uit Meerkerk. 

252-Verdi-x-Tangelo-van-de-Zuuthoeve-1Lay Out v.Verdi

Diezelfde dag werd ook Lambrusco W , een zoon van Ustinov uit Gunanita prok elite ibop-spr (v.Corland), gefokt door de Fanita Hoeve uit Zwartebroek, doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

LambruscoW-Ustinov-CorlandLambrusco W v.Ustinov

Last but not least, verscheen Los Limbos op de nakeuring om aldaar ook een uitnodiging te bemachtigen. Los Limbos is een aanparing van Gullit HBC en de elite ibop-spr d-oc merrie Davella (v.Cartano). De bruine hengst werd gefokt door Tim Koch uit Bergen op Zoom en is in eigendom van de HBC Stal te Boijl. 

H-166-Guillit-HBC-x-Cartano90-1Los Limbos v.Gullit HBC

In de dressuurring wisten twee hengsten te promoveren. Op de eerste dressuurdag was het Leonardo da Vinci GBL, een zwartbruine zoon van de preferente Johnson uit Vicky Louwra, een stermerrie van de preferente Ferro. Deze hengst werd gefokt door Gebroeders Lohuis uit Nijverdal en is in eigendom van Houwen Sporthorses B.V. te Wanssum en van J. van Meever uit Meerkerk. 

524-Johnson-x-Ferro-2Leonardo Da Vinci GBL (v.Johnson)

De volgende morgen stapte Leonardo AF de ring binnen. De donkerbruine hengst is een nakomeling van Desperado uit Gina prok elite ibop-dr (v.Florencio). Leonardo AF is gefokt door L. van Aaken uit Wintelre en is een halfbroer van de eveneens in Lunteren geveilde Kingston AF (v.Spielberg), die vorig jaar werd aangewezen. De Desperado-afstammeling is in eigendom van A. van de Tillaart uit Zijtaart, NWC JP Lommers uit Sint-Oedenrode en P. Kuijpers uit Nuenen. 

H-348-Desperado-x-Florencio-3Leonardo AF v.Desperado

Veulenveiling Midden-Nederland feliciteert fokkers en eigenaren met dit prachtige resultaat. Op naar Den Bosch!

Foto’s (C): Melanie Brevink en Jacquelien van Tartwijk voor de Paardenkrant / Horses.nl