4 veulens uit collectie kopplaatsing op afstammelingenkeuring

Gisteren werd op de KWPN Kampioenschappen de afstammelingenkeuring gehouden. 34 hengsten toonden minimaal zes en maximaal tien veulens, per hengst werd de beste nakomeling gehuldigd. Een totaal van acht veulens uit de 2017 collectie van Veulenveiling Midden-Nederland mocht zijn opwachting maken en het was duidelijk dat zij de toets der kritiek zeer goed konden doorstaan.

Van de Etoulon-zoon Insider VDL werd het hengstveulen Monte Verdi getoond, die werd gefokt door B.A.M. Booijnk te Luttenberg. Monte Verdi komt uit Evita elite IBOP-spr sport-spr PROK (v.Numero Uno) een IBOP- topscoorder en 1.35m springpaard. Grootmoeder elite pref prest sport-spr prok acteerde ook op dit niveau en ook de verdere moederlijn is doordrenkt van predicaten toegekend op eigen prestaties en de sportprestaties van nakomelingen uit deze lijn. Dat Monte Verdi niet alleen genetisch interessant is, maar ook zelf talent toont, werd in Ermelo nogmaals duidelijk: goed ontwikkeld, fraai van type en zeer goed bewegen in zowel draf als galop met veel souplesse. Hij werd dan ook verkozen tot kampioen van de Insider VDL-veulens. 

Van Malibu TN verschenen twee geselecteerde veulens in de baan. De kop plaats was voor het merrieveulen Morsina van fokker M. van Heel te Wijchen. Fraai gemodelleerd, zeer veel uitstraling en in beweging zeer veel balans, was het commentaar. Morsina is gefokt uit Corsin 2 ster IBOP-spr prok v.Corrado I, de volle zus van de Zangersheide gekeurde hengst Con Corrado. Malou Warina F was de tweede Malibu TN-nazaat welke werd getoond. Dit merrieveulen van fokker Florijn Paarden te Geesteren werd sterk bespierd en zeer correct bevonden en toonde een zeer goede galop met veel balans. Dit merrieveulen komt uit Warina (v.Indoctro) die met 85 voor reflexen ster werd gemaakt, al een 1.40m paard bracht en de halfzus is van de internationale sport- en fokhengst Larina. Als we even verder kijken wordt het al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met een bijzonder prestatiefamilie. 

Marcella, de kampioene van Gelderland, liet zich wederom zeer goed zien, fraai van type, lang gelijnd zeer goede draf en galop. Het fokproduct van J.Saaltink te Laren is een nakomeling van Chapeau TN en komt uit een Verdi-dochter die halfzus is van meerdere Grand Prix springpaarden. Van de hengst Heart Touch werd Maximum Quality het fokproduct van J.Wilmink te Oud Gastel gepresenteerd. Zij is ook goed door ontwikkeld, zeer goed van type en in draf en galop ruim voldoende ruimte en een goed achterbeen gebruik. Maximum Quality komt uit Equality elite IBOP-spr sport-spr prok (v.Cardento). 

Mastermind JB behaalde de kop plaats bij de nakomelingen van Hernandez TN. Als fokker staat J.M.Breukink te Brummen te boek. Een zeer opvallend hengstveulen, fraai type, hoogbenig en zeer goed bewegen. Aan moederszijde vinden we het bloed van Silvio I. Ook Mr.Matcho kon de toets der kritiek goed doorstaan. De combinatie Hernandez TN x Tangelo van de Zuuthoeve is goed ontwikkeld, zeer goed van type en beweegt met een goede balans. De fokkers zijn J.J.Ilbrink & J.h.Ilbrink-Lueks te Barchem en fokte dit hengstveulen uit reservekampioen op het NK vrijspringen Valleiroos elite prok v.Tangelo van de Zuuthoeve. 

In de dressuur richting verscheen de reserve-kampioen van Noord-Holland in de baan. Maestro CC is een imponerende verschijning, veel hengsten uitdrukking, fraaie voorhand en zeer sterk draven en galopperen. Hij werd dan ook tot de beste nakomeling van Habanna aangewezen. Maestro CC is gefokt door C.A.J. van Diemen te Heerhugowaard uit Affidavit elite pref IBOP-dr PROK (v.Prestige VDL). 

Aanstaande vrijdag vindt de Nationale Veulenkeuring plaats, daar zullen enkele bovengenoemde veulens opnieuw hun opwachting maken, alsmede Mon Apache (v.Apache), Mark (v.Glock’s Toto Jr) en Magnifico Eickenrode (v.Harley VDL)

Hernandez x Silvio I b
Foto: Mastermind JB (v.Hernandez)