23.000 euro voor topper Kensington (v.Bordeaux)

De dertiende editie van Veulenveiling Midden-Nederland zit er weer op. Op de prachtige locatie van Manege de Nieuwe Heuvel vond ook dit jaar weer een sfeervolle veiling plaats. Zestig veulens kwamen vandaag figuurlijk onder de hamer.

Het totaal gemiddelde betrof 6.355 euro per rijpaardveulen, de springveulens brachten gemiddeld 5.732 euro op, de dressuurveulens 6.770 euro en de Frieze veulens werden gemiddeld voor 12.600 euro verkocht.

Huldiging veilingtopper Kensington

De hoogste prijs werd betaald voor Kensington (v.Bordeaux). Kensington werd gefokt door mevrouw D.J. Roefs uit Loosbroek uit de halfzus van de goedgekeurde KWPN-hengst Hennessy. “We zijn erg tevreden, we vinden het zelf ook echt een fijn veulen, maar van zo’n prijs durf je niet van te dromen,” aldus de gelukkige fokker. De winnaar van dit veilingstuk was Laurens van Lieren: “Ik ben speciaal voor dit veulen gekomen en heb hem namens een klant gekocht. Het was wel even een strijd, we waren duidelijk niet de enigen die hun oog hadden laten vallen op Kensington. Hij is aangekocht met doel op zowel de hengstenkeuring als de sport, met  zo’n veulen staan alle opties open. Maar natuurlijk koop ik wel met oog voor de sport en met het goede model en zijn goede gangen, toont dit veulen veel potentie.”

Karavantos VTH (v.Johnson) bracht 11.500 euro op en vertrekt naar Barcelona. Dit hengstveulen komt uit de keurmerrie Ravanta I (v.Zeoliet) en zag het levenslicht in de stallen van mevrouw J. van Tuinen-Heuker uit Groningen. Fokker van het jaar 2015 , René Franssen uit Boven Leeuwen, verkocht de De Niro-dochter Klivia voor 11.000 euro.

Bij de springveulens werd Kuba (v.Latour TN) voor het hoogste bedrag afgeslagen. Dit hengstveulen werd gefokt door de heer H. Westerd te Daarle uit de elite preferent merrie Ubalia SHB. Het bloederige, donkerbruine veulen werd verkocht 10.500 euro.

Kara van Cornet (v.Cornet Obolensky) werd verkocht voor 9.000 euro. Dit merrieveulen werd gefokt door de heer K. van der Lei uit Houwerzijl uit de Concorde-dochter Zoloma. 

Natuurlijk was er ook buitenlandse interesse en vertrokken onder andere de Harley-dochter Kiriaantje (f:K. Reijne uit Barsingerhorn) en de NVK topper Kamena Eickenrode (v.Etoulon VDL, f:J van der Waaij uit Kootwijkerbroek) naar Azerbeidzjan.  

De Friezen lieten zich zoals vanouds weer van hun beste kant zien. Met veel schwung bewogen zij zich door de ring en zorgde iedere keer voor een klein feestje. De hoogste prijs werd betaald voor Wybren fan é Hege Terp, deze zwarte parel verhuist voor 13.500 naar een nieuwe stal. Wybren fan é Hege Terp werd gefokt door Tj. D. Terpstra te Marssum uit de hengst Gerben 479 x Hieke v.d. Peester Hoeve (v.Pier 448).

Uiteraard werd het goede doel niet vergeten. Dit jaar schonk Veulenveiling Midden Nederland aandacht aan Manege zonder Drempels uit Bennekom. De veiling werd geopend met een dekking van Cornet Obolensky, aangeboden door de heer Van der Lei. Halverwege de avond verscheen de KWPN goedgekeurde hengst High Shutterfly (v.Sir Shutterfly) in de ring. Deze interessante hengst werd reservekampioen in Den Bosch en in het voorjaar goedgekeurd in Ermelo. De bloedmooie High Shutterfly is in eigendom van Hans van der Louw en Stal Lauw van Vliet, die de hengst als veulen aankocht op Veulenveiling Midden-Nederland. De heer Van der Louw en Van Vliet schonken een dekking van deze hengst ten behoeve van het goede doel. De twee dekkingen brachten een totaal van 3.800 euro op voor Manege zonder Drempels.