20e jubileumcollectie online

Op woensdag 7 september 2022 zullen er tijdens de 20e editie Veulenveiling Midden-Nederland met een mooi aantal veulens geveild worden. De collectie staat online en bestaat uit dressuur- en springveulens van bewezen, maar ook veelbelovende jonge hengsten. Ook komen er weer een aantal Friese toppers onder de hamer!

De successen van vorige collecties liegen er niet om! Gotilas liep namens Frankrijk weer op het WK Dressuur in Herning. Knight Rider en Farzana G vertegenwoordigden Nederland op het EK Junioren en Young Riders, waarbij Knight Rider een grote bijdrage leverde aan het teamzilver van de Nederlandse Junioren. En natuurlijk was daar ook Chaplin die op fenomenale wijze de World Cup wist te winnen. Met trots presenteert Veulenveiling Midden-Nederland dan ook haar collectie met uitzonderlijk goede veulens.

Het selectieteam heeft een collectie weten samen te stellen met veulens uit bewezen lijnen, maar ook jonge hengsten leveren hun visitekaartje af. Bij de springveulens vallen de nakomelingen van onder meer Donthargos en Emerald op. Maar ook Quel Homme de Hus die op het WK in Herning een zilveren medaille wist te winnen. Onder de dressuurveulens bevinden zich veulens van de goudenmedaillewinnaar Glamourdale, Florida TN, McLaren en Bloomberg.

Op de verschillende veulenkeuringen wisten enkele veulens ook al te imponeren. Sisy BR (v. Bloomberg) werd reservekampioen in De Mortel en liep op de NVK mee in de kopgroep. Ook Silverstar W (v. Verdi), Simon W.V. (v. Jazz), Saffier W (v. Desperado) wisten een NVK-ticket te bemachtigen.

De totale collectie met de toppers van de toekomst staat op www.topveulens.nl en komen op woensdag 7 september live onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. De veulens zijn ook via livestream te zien en er kan zowel live in de zaal, telefonisch als online geboden worden. Voor de online biedingen dient men zich vooraf te registreren via de website. Voor een volledige verzorgde avond op locatie zijn VIP-tickets te koop via de website.

De veiling vindt plaats op de prachtige locatie van De Nieuwe Heuvel te Lunteren en start om 18:00 uur.